Σελίδες

ΟΙΕΛΕ: Ιδιωτκό σχολείο-καταγώγιο λειτουργεί χωρίς καμία άδεια



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Ενώ είναι νωπή ακόμη η υπόθεση ιδιωτικού σχολείου των νοτίων προαστίων που λειτουργούσε χωρίς νόμιμο εκπρόσωπο, χωρίς διευθυντή και με «ιδιοκτήτη» δημόσιο εκπαιδευτικό εναντίον του οποίου διενεργείται ΕΔΕ, η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει σήμερα μια πρωτοφανή περίπτωση ιδιωτικού σχολείου-καταγώγιου στο κέντρο της Αθήνας. 


Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και κλιμάκιο της Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν τους χώρους του «σχολείου» με την επωνυμία Christian Academy και διαπίστωσαν ότι λειτουργεί σε έναν υπόγειο χώρο σε αμφίβολες συνθήκες υγιεινής. Δεν διαθέτει νόμιμη άδεια, νόμιμα διορισμένους εκπαιδευτικούς, εγκεκριμένοωρολόγιο πρόγραμμα και δεν ελέγχεται από την πολιτεία. Το ζήτημα, όμως, με το εν λόγω σχολείο δεν είναι μόνο εκπαιδευτικό. Αποτελεί τεράστιο κοινωνικό σκάνδαλο, καθώς σ’ αυτό φοιτούν παιδιά μεταναστών, των οποίων οι γονείς δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και το νομοθετικό πλαίσιο της εκπαίδευσης και επιτήδειοι ιδιώτες ή οργανώσεις εκμεταλλεύονται την άγνοιά τους χρησιμοποιώντας τα παιδιά για λόγους θρησκευτικού ή άλλου τύπου προσηλυτισμού.

Η ΟΙΕΛΕ με σημερινή της επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας (συνημμένο 1) καταγγέλλει  τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου που λειτουργεί ως βραδυφλεγής εκπαιδευτική και κοινωνική βόμβα κάτω από τη μύτη των εποπτικών αρχών της πολιτείας. Επισημαίνει, δε, ότι η εντεινόμενη ανομία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορεί να γεννήσει δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Κάλεσε, τέλος, τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα, ώστε να ξεκινήσει συστηματικός έλεγχος στην ιδιωτική εκπαίδευση και να διασφαλιστεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη επιταγή για ισονομία των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων και των μαθητών τους.