Σελίδες

Κλείνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο "Ευαγγελισμός"

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνει τον Ευαγγελισμό, ώστε να τον εξυγιάνει και μετά από κάποια τέρμινα να επαναλειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν και θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση να προσληφθούν στον Νέο Ευαγγελισμό. Οι κλινικές άδειασαν, ενώ οι ασθενείς έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο. Άρρωστοι με καθετήρες, με ορό, με επιδέσμους, με ανοιχτές πληγές και δεκανίκια στοιβάζονται στα πεζοδρόμια, στο παρκάκι του Ευαγγελισμού, μερικοί φτάνουν και μέχρι το Χίλτον, όπου τα ΜΑΤ τους απομακρύνουν για να μην τρομάξουν οι τουρίστες πολυτελείας.

Τα παραπάνω είναι φανταστικά, όμως θα μπορούσαν να συμβούν. Η κυβέρνηση αυτή είναι ικανή για όλα (τα κακά, εννοείται). Ακόμα και αν ο Ευαγγελισμός ή κάποιο άλλο δημόσιο νοσοκομείο ήταν η πεμπτουσία της κακοδιαχείρισης, της ευνοιοκρατίας, της αναποτελεσματικότητας κ.λπ., δεν καταργείς ένα δημόσιο αγαθό με την υπόσχεση να το επαναφέρεις ανανεωμένο.

Κάτι τέτοιο έκανε η κυβέρνηση με την ΕΡΤ. Ακόμα και αν οι περισσότερες εκπομπές της ήταν πληκτικές, φιλοκυβερνητικές κ.λπ., δεν την καταργείς μέσα σε μια νύχτα για να επαναφέρεις την “καλή” ΕΡΤ!  Όπως δεν διακόπτεις την ύδρευση της πρωτεύουσας προκειμένου να εξυγιάνεις την ΕΥΔΑΠ.

O υπάλληλος Κεδίκογλου φόρεσε την κουκούλα του δήμιου και έστειλε την ΕΡΤ στην καρμανιόλα. Ένα πολιτικό έγκλημα πρώτης γραμμής, ένα έγκλημα κατά της δημοκρατίας με θύματα όχι μόνο τους 2.500 εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όμως αυτό το έγκλημα ΔΕΝ θα μείνει χωρίς τιμωρία.

mao.gr