Σελίδες

ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε ένα «δείγμα» υπομνήματος, που μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για τη σύνταξη από μεριάς των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κειμένου διαμαρτυρίας για την έλλειψη εκπαιδευτικού Γερμανικής Γλώσσας.

Το κείμενο θα πρέπει να σταλεί υπηρεσιακά από το σχολείο στον Υπουργό Παιδείας και ένα σκαναρισμένο αντίγραφο θα πρέπει με δική μας πρωτοβουλία να φτάσει στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά και στην Πανελλήνια Ένωση με email.

Επειδή ο κλάδος μας βρίσκεται σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες της ιστορίας του, καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε με εγρήγορση το ζήτημα της προώθησης του κειμένου στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των κενών δημοτικών σχολείων της περιοχής μας.

Το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε ότι πρόκειται για ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις.

Ας το θεωρήσουμε καθήκον μας και ας βάλει ο καθένας ξεχωριστά ένα λιθαράκι στο δίκαιο αγώνα μας υπέρ του αυτονόητου δικαιώματος των μαθητών μας να διδαχθούν τη Γερμανική Γλώσσα, υπέρ των αδιόριστων συναδέλφων μας που προσδοκούν να δουλέψουν και υπέρ του κλάδου μας συνολικά, μια και άδεια δημοτικά φέτος θα σημαίνουν άδεια γυμνάσια, άδεια Κέντρα Ξένων Γλωσσών κ.ο.κ. του χρόνου.

Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.



«ΔΕΙΓΜΑ» υπομνήματος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο Υπουργό Παιδείας