Σελίδες

Απέβαλλαν μαθήτρια γιατί δεν δέχθηκε να κολλήσει πάνω της αυτόματο ανιχνευτή. Πρωτότυπος τρόπος εσόδων για τα σχολεία

ΤΕΞΑΣ, ΗΠΑ

Δικαστήριο απέβαλε μαθήτρια επειδή αρνήθηκε να κολλήσει επάνω της ένα αυτοκόλλητο σήμα το οποίο θα έδειχνε στον υπολογιστή που βρίσκεται κάθε στιγμή μέσα στο σχολικό συγκρότημα.

Τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα χρησιμοποιούνται για να βλέπουν που βρίσκονται οι μαθητές ανά πάσα στιγμή και με αυτό τον τρόπο υπάρχει έλεγχος των εσόδων των σχολείων της περιοχής.

Αυτές οι νέες ταυτότητες εισήχθησαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2012 στα σχολεία της περιοχής San Antonio's Northside Independent School District (NISD) στο Τέξας των ΗΠΑ όπως αναφέρει το bbc.co.uk. Κάθε μαθητής είναι ένας μοναδικός barcode για το NISD και έχουν με αυτό τον τρόπο καθημερινά μία λίστα πόσοι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα, πόσοι μπαίνουν στις τάξεις και σε ποιες τάξεις. Τι σχέση έχει αυτό με τα οικονομικά των σχολείων; Η χρηματοδότησή τους εξαρτάται από τις παρακολουθήσεις των μαθητών. Έτσι τους μαρκάρουν σα γελάδια για να έχουν μία εικόνα των εσόδων των σχολείων.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο και δεν έχει εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.
Το περίεργο είναι όμως ότι έγινε είδηση το γεγονός επειδή μαθήτρια αρνήθηκε να φορέσει το αυτοκόλλητο, για θρησκευτικούς λόγους, και το δικαστήριο της επέβαλε ποινή και όχι το αυτό καθεαυτό γεγονός.

Επιμέλεια: alfavita.gr