Σελίδες

Xάρηκε ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Συνδέσμος (DHW) και επικροτεί με μια αξιοπρόσεκτη επιστολή

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας συνεργασίας μεταξύ του υπ. Παιδείας και του Goethe-Institut για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) ως φορέας του γερμανο-ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Σε καιρούς κρίσης αλλά και της παγκοσμιοποίησης η πολυγλωσσία αναδεικνύεται πολίτιμο εφόδιο των νέων για την ανάπτυξη της διαπολιτισμικότητάς τους και την καλλίτερη ενσωμάτωσή τους στις αγορές εργασίας ανά τον κόσμο. Η επίτευξη αυτού του σκοπού ήταν πάντοτε στις προτεραιότητες του DHW. Η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία δεν θα καλλιτερεύσει μόνον τις γλωσσικές γνώσεις των μαθητών αλλά θα τους φέρει και πιο κοντά στον γερμανικό πολιτισμό.  
Είμαστε σίγουροι ότι με αυτήν την συμφωνία θα επιρρεασθούν λίαν θετικά τόσο οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών όσο και η παραδοσιακή γερμανοελληνική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».


Σημείωση: η ορθογραφία του κειμένου είναι επιλογή των συντακτών του