Σελίδες

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου για τις συγχωνεύσεις

Επιστολή στην Β΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας κατέθεσε το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου (με περιοχή ευθύνης του Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά - όλος ο Καλλικρατικός Δήμος Κηφισιάς - Μελίσσια), αναφορικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων (καταργήσεων) - υποβιβασμών σχολικών μονάδων που προωθεί το υπουργείο.
Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ο σύλλογος θα προχωρήσει σε περαιτέρω δράσεις και κινητοποιήσεις, «με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠΔΒΜΘ με παρεμβάσεις του στις δημοτικές αρχές της περιοχής, σε συνεργασία και συντονισμό με τους γονείς, τους όμορους συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. (Αγίας Παρασκευής & Ηρακλείου - Νέας Ιωνίας) και τους συναδέλφους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:


«Κε Διευθυντά,
σε πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (Δεκέμβρης 2011) στο παράρτημα της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας - Αμαρουσίου σας θέσαμε το ζήτημα της ανάλγητης - αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση και το ΥΠΔΒΜΘ αναφορικά με το θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, καταθέτοντας την άποψη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με βάση τις αποφάσεις των Γ.Σ. του Συλλόγου μας και του κλάδου.
Ζητήσαμε για μια σειρά από λόγους (κοινωνικούς, παιδαγωγικούς κ.λπ.) να μην εισηγηθείτε καμία συγχώνευση (κατάργηση) ή υποβιβασμό σχολικής μονάδας της Β΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας για το σχολικό έτος 2012- 2013.
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας εγκύκλιος του ΥΠΔΘΜΘ (10112/Δ4 της 30 - 1- 2012) με θέμα: “Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012 - 2013”, σύμφωνα με την οποία ζητείται η εισήγηση των Διευθυντών Διευθύνσεων Π.Ε. σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων (καταργήσεων) - υποβιβασμών ή ιδρύσεων σχολικών μονάδων.
Με βάση την αρνητική εμπειρία που έχουμε από τις περυσινές καταργήσεις - συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας (συγχώνευση 9ου & 17ου Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου, 1ου & 5ου Δημοτικών Σχολείων Πεύκης, Ειδικών Δημοτικών Σχολείων Σικιαριδείου) σας καλούμε να μην εισηγηθείτε καμία νέα συγχώνευση (κατάργηση) ή υποβιβασμό σχολικής μονάδας της Β΄ Διεύθυνσης Αθήνας, αλλά αντίθετα να εισηγηθείτε την επανίδρυση των δημοτικών σχολείων που καταργήθηκαν - συγχωνεύθηκαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά.
Θεωρώντας ότι η δημιουργία Δημοτικών Σχολείων με υπερβολικά μεγάλο αριθμό μαθητών (υπάρχουν Δημοτικά Σχολεία στην περιοχή μας που ξεπερνούν τους 300 μαθητές), δεν εξυπηρετεί την ομαλή λειτουργία τους, ούτε τις ανάγκες των μαθητών, αλλά την πολιτική του ΥΠΔΒΜΘ αναφορικά με το ΄΄νέο σχολείο΄΄, για το οποίο ο κλάδος έχει εκφράσει μέσω των συνδικαλιστικών του οργάνων τις έντονες ανησυχίες και αντιρρήσεις του, σας εφιστούμε την προσοχή αναφορικά με το θέμα των εισηγήσεων σας σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων (καταργήσεων) - υποβιβασμών σχολικών μονάδων της Β΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα ανεχτούμε, σε καμιά περίπτωση, ένα νέο κύκλο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων.
Μια τέτοια εξέλιξη, κατ’ εντολήν των πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι πολιτικές των περικοπών, θα έρθει να συσσωρεύσει επιπλέον προβλήματα στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και θα προχωρήσουμε σε δυναμική αντίδραση και κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους γονείς, εάν διαπιστώσουμε δυσμενή για τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση εξέλιξη με τυχόν εισηγήσεις από την πλευρά της διοίκησης για συγχωνεύσεις(καταργήσεις) - υποβιβασμούς σχολικών μονάδων».
Επιστολή προς δημάρχους και γονείς
Ανάλογη επιστολή εστάλη προς τους δημάρχους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεύκης - Λυκόβρυσης και Πεντέλης, Προέδρους ΔΕΠ Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεύκης - Λυκόβρυσης και Πεντέλης, καθώς και στις Ενώσεις Γονέων - Συλλόγους Γονέων Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεύκης, Μελισσίων, καλώντας τους σε εγρήγορση και κινητοποιήσεις κατά των συγχωνεύσεων.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ




Αναδημοσίευση από  την Αμαρυσία