Σελίδες

Tο υπ. Παιδείας καταργεί το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στα δημοτικά σχολεία

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 124662/Γ2/1-11-2011 απόφαση του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. η οποία δημοσιεύθηκε στις 22-12-2011 με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του επιστημονικού πεδίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης», τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στα πλαίσια του μαθήματος της Αισθητικής Αγωγής θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα της Μουσικής και των Εικαστικών, ενώ εξαιρείται το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής


   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. θεωρεί αδικαιολόγητη μια τέτοια απόφαση, τη στιγμή που όπως επιβεβαιώνεται και από τα μέλη της Ένωσής μας, οι εντυπώσεις για τη μέχρι τώρα διδασκαλία του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π) είναι πολύ θετικές, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται, αφού δεν διαθέτουν όλα τα σχολεία ξεχωριστή αίθουσα για τη διδασκαλία του.

Υποστηρίζουμε:
• Την προσθήκη του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής ως διακριτού γνωστικού αντικειμένου για τη θεματική «Πολιτισμός» στην πρόταση Α’ για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.
• Τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών που απασχολούνται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα του προσωπικού και η συνέχεια στην παροχή εκπαιδευτικού έργου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ               
ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ  ΜΟΝΑΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                            
Tο Διοικητικό Συμβούλιο