Σελίδες

Εξώδικα σε μικρά παιδιά, για οφειλές των γονιών, δίνουν οι τράπεζες! Σας ενημερώνουμε σχετικά: τι ισχύει για το θέμα, παλαιότερη παρέμβαση του Συνήγορου του Παιδιού


ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΓΙΑ 460 ΕΥΡΩ!

Στην Κρήτη, σύμφωνα με το Cretalive επιδόθηκε σε ένα ανήλικο παιδί 16 ετών "εξώδικο" για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 Ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο.
 Το γεγονός κατήγγειλε  με ανακοίνωση της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην οποία προσέφυγε ο πατέρας -δανειολήπτης .


  Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης "το "εξώδικο" επεδόθη σε ανήλικο τέκνο του, (δανειολήπτη) παρουσία δευτέρου ανηλίκου πολύ μικρότερης ηλικίας, με τρόπο τελείως παραπλανητικό, δημιουργώντας στον ανήλικο, φόβο,  ανησυχία ,προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του της οικογένειας."


Επειδή δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και επειδή δυστυχώς, όσο εντείνονται οι οικονομικές δυσκολίες, τόσο οι τράπεζες και οι εκπρόσωποί τους θα γίνονται πιεστικότεροι, το halandripedia σας ενημερώνει για το ισχύει σχετικά, μετά και από παλαιότερη διαμεσολάβηση του Συνήγορου του Παιδιού.

Αναλυτικά:

Πολίτες είχαν καταγγείλει στον Συνήγορο του Πολίτη ότι δικαστικοί επιμελητές επέδιδαν σε ανηλίκους δικαστικά και εξώδικα έγγραφα που αφορούσαν τους γονείς τους, γεγονός που προξενούσε φόβο και ανασφάλεια στα παιδιά. 


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενέταξε τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη στο ν. 3994/2011, που τροποποίησε τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ). 


Η σχετική διάταξη ορίζει ότι, αν ο παραλήπτης δεν βρίσκεται στην κατοικία του, το έγγραφο παραδίδεται σε ένα από τα ενήλικα άτομα, που συνοικούν μαζί του
Επιπλέον προβλέπεται ότι, σε περίπτωση θυροκόλλησης, το έγγραφο τοποθετείται εντός ενσφράγιστου φακέλου.

Σχετικά Αρχεία


1. Δεν επιτρέπεται πλέον η επίδοση εγγράφων σε ανηλίκους, μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη - Σύνοψη Διαμεσολάβησης - 66 KB

2. Έγγραφο Συνηγόρου προς το Υπουργείο - 89 KB

3. Κείμενο Νόμου - 356 KB

4. Αιτιολογική Έκθεση - 1.69 MB

http://new.synigoros.gr/?i=childrens-rights.el.kakopoiisi.58179