Σελίδες

Επανέρχεται η επιλογή β' ξένης γλώσσας στα σχολεία;

Συλλόγος καθηγητών Γαλλικής γλώσσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
  
Σήμερα Δευτέρα 24-10-2011 η κα Δ. Μαυροματάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. εκπροσωπώντας και το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Π.Π., η κα Ε. Κουτσουδάκη, Πρόεδρος  του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π., ο κος Γ. Καρατσιομπάνης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε., ο κος Π. Σλίμπας, Πρόεδρος του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδας, η κα Αικατερίνη Τσιχλή, Γεν. Γραμματέας του ΣΚΓ ΠΕ, εκπροσωπώντας και τους αδιόριστους καθηγητές, η κα  Α. Καλουπάκη, Γεν. Γραμματέας του ΠΑΣΥΚΑΓΑ και η Δ. Καλλιανιώτη, Γραμματέας του ΠΕΚΑΓΕΠΕ είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με την Υφυπουργό του ΥΠΔΒΜΘ, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου. Παρών ήταν και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α Πειραιά και Νήσων, κος Καρύδης Δημήτρης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο Ειδικός Γραμματέας του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., κος Μ. Κοντογιάννης, ο Διευθυντής Σπουδών Α/θμιας κος Χ. Παπαχρήστος, ο Διευθυντής Σπουδών Β/θμιας κος Στ. Μερκούρης και οι Σύμβουλοι της Υφυπουργού, κος Κ. Σκανδάλης  και κα Ν. Σωτηράκη.
Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων ενημέρωσαν την Υφυπουργό για τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων(ΥΑ με Αριθ. Πρωτ. 86160/Γ2/28-07-2011), (ΥΑ με Αριθ. Πρωτ. 71103/Γ2/24-06-2011), (ΥΑ με Αριθ. Πρωτ. 66447/Γ1/10-06-2011), (ΥΑ με Αριθ. Πρωτ. 61284/Γ1/27-05-2011) για τη διδασκαλία της β΄ξένης γλώσσας στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

Η Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι εξετάζει θετικά την επαναφορά της επιλογής της Ξένης Γλώσσας στο Νέο Λύκειο.
Επίσης, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα, μας διαβεβαίωσε για την επανεξέταση της δυνατότητας τροποποίησης των εγκυκλίων και των κριτηρίων για την παράλληλη διδασκαλία της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια της χώρας ακόμα και κατά το τρέχον σχολικό έτος, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες
.
Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε θετικό κλίμα συνεργασίας και διάθεση εκ μέρους της Υφυπουργού και των στελεχών του Υπουργείου για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος των μαθητών και των καθηγητών.