Σελίδες

H Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Μέγαρο Μουσικής για το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα λάβει μέρος στη Συναυλία αφιέρωμα  στον  χορωδιακό Μίκη  Θεοδωράκη “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 6 & 7 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ, με 300 χορωδούς, από 10 αξιόλογες χορωδίες, απ' όλη την Ελλάδα. 
Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται μετά από επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Για πρώτη φορά 300 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μία τεράστια χορωδία η οποία θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. Το πρόγραμμα της συναυλίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιο, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος διευθύνει το έργο. Τα κείμενα για την παράσταση έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός. 
Εκτός από τους σολίστ που αναφέρονται παραπάνω και τη Συμφωνική Μαντολινάτα που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της παράστασης οι 300 περίπου χορωδοί που θα συμμετάσχουν σε αυτό το ιστορικό πολιτιστικό γεγονός προέρχονται από τις εξής χορωδίες:
-Δήμου Αγ. Παρασκευής, Διεύθυνση: Χρήστος Κουτσονίκας 
-San Giacomo Δήμου Κέρκυρας,  Διεύθυνση: Antoniy Ivanov 
-Δημοτικού Ωδείου Λάρισας,  Διεύθυνση: Δημήτριος Καρβούνης 
-Δήμου Αργοστολίου ΚΕΔΗΚΕ, Διεύθυνση: Άγγελος Μουρελάτος 
-Οpus Femina Δήμου Κορινθίων, Διεύθυνση: Φάλεια Παπαγιαννοπούλου 
-Ορφέας Τρίπολης, Διεύθυνση: Χριστίνα Αθανασοπούλου 
-Χίου, Διεύθυνση: Ελευθερία Λυκοπάντη 
-Πολ. Συλλόγου ''Αμύντας'' Φλώρινας, Διεύθυνση: Ξένια Τσαβκοπούλου 
-Νέων Δήμου Κηφισιάς, Διεύθυνση: Θανάσης Αρβανίτης 
-Χορωδία και Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, Διεύθυνση: Παναγής Μπαρμπάτης 
theo2