Ξεκινά το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που υλοποιούν από κοινού ΕΔΣΝΑ και Περιφέρεια Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, από τους πρώτους στο λεκανοπέδιο, υιοθέτησε το νέο, καινοτόμο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού στα σχολεία, που υλοποιούν από κοινού ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής, εντάσσοντας τα δημοτικά σχολεία της πόλης στον κύκλο των σχετικών ενημερωτικών δράσεων και εξοπλίζοντάς τα με την απαραίτητη υποδομή. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ενημέρωση των μαθητών ξεκίνησε από το 9ο-10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν το πρόγραμμα αλλά και τα οφέλη της ανακύκλωσης.
Η εντεταλμένη για το πρόγραμμα περιφερειακή σύμβουλος, Σοφία Κορωναίου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, μίλησαν στους μαθητές για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην εδραίωση της ανακύκλωσης χαρτιού, όχι μόνο στο σχολείο τους, αλλά στην οικογένειά και τις παρέες τους, βοηθώντας έτσι να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας, προστατεύοντας το περιβάλλον.Συγκεκριμένα, μεγάλοι κάδοι συλλογής (πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι) έχουν ήδη τοποθετηθεί στα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, ενώ σε χώρους εντός των σχολείων τοποθετούνται κουτιά συλλογής – οι λεγόμενοι «χαρτοφάγοι» - προκειμένου να υποδέχονται το χαρτί που πετάνε τα παιδιά είτε μετά το σχολείο, είτε φέρνοντάς το από το σπίτι.


Σε τακτικά χρονικά διαστήματα, το ειδικό φορτηγό του ΕΔΣΝΑ – το οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να το δουν εν δράση έξω από το σχολείο τους – θα περνά και θα συλλέγει τους μεγάλους κάδους, μεταφέροντας το υλικό στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που λειτουργεί στον ΧΥΤΑ Φυλής.
«Με την ανακύκλωση προστατεύουμε τον πλανήτη μας και την ίδια μας τη ζωή», σχολίασε η κ. Κορωναίου, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος ζήτησε από τα παιδιά να μεταφέρουν το μήνυμα του προγράμματος στις οικογένειές τους και να αποτελέσουν το παράδειγμα για τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.


«Υπολογίζουμε στις νέες γενιές για να κάνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους ότι δεν έκαναν οι προηγούμενες στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα υιοθετήσει και θα εφαρμόσει όλα τα μέσα που βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ενθουσιασμός των παιδιών στην ενημέρωση που τους κάναμε, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι μπορούμε να αλλάξουμε…», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.
Στην ενημέρωση βρέθηκαν η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Μίνα Παναγιωτακοπούλου, και ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης, Νίκος Μπαρμπούνης.http://iraklio.gr/