Σελίδες

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Παλλήνης για τα έργα υποδομής στην ευρύτερη περιοχή

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Δήμαρχο Παλλήνης, Αθανάσιο Ζούτσο, στο Δημαρχείο της περιοχής, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Παλλήνης με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και κρίσιμα έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, όπως μεταξύ άλλων, η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στον Γέρακα, οι αναβαθμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στην Παλλήνη και τα δύο μεγάλα έργα οδοποιίας που αφορούν στο σύνολο του Δήμου.


Ο Δήμαρχος παρουσίασε την εφαρμογή www.followgreen.gr - τη δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση, η οποία παράλληλα ενισχύει την τόνωση της τοπικής αγοράς καθώς οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών τους, ενώ οι πολίτες επιβραβεύονται για τη συμμετοχή τους αξιοποιώντας τις προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων. Η Περιφερειάρχης εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τονίζοντας πως είναι απόλυτα συμβατή με τη στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μία πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση - να αναστρέψουμε βαθιά παγιωμένες αντιλήψεις, με στόχο η υπόθεση της ανακύκλωσης να γίνει καθημερινό βίωμα όλων των πολιτών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Κύπρου του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να επιθεωρήσουν την πρόοδο των εργασιών. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή αγωγού ομβρίων επί της οδού Κύπρου της Δ.Ε. Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης», προϋπολογισμού 2.160.000 ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.