Σελίδες

Αγία Παρασκευή: Νέα μείωση τελών καθαριότητας & φωτισμού - Απαλλαγή ευπαθών ομάδων

Τη μείωση  των τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και τη συνέχιση  της πλήρους απαλλαγής ευπαθών ομάδων   για το 2017 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, εγκρίνοντας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα με την εν λόγω απόφαση:
- Μειώνονται  3% τα τέλη για οικίες,  καταστήματα, ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικές κλινικές.
- Απαλλάσσονται  πλήρως, με εισοδηματικά κριτήρια, από ανταποδοτικά τέλη  Μακροχρόνια Άνεργοι, Άποροι, Άτομα με αναπηρία, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι και Μονογονεϊκές Οικογένειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική αρχή έχει μειώσει τα τέλη κατά 6% το 2015 και  3% το 2016  (ειδικά για τα καταστήματα έως 60 τ.μ. η μείωση το 2015 ήταν 15%).

Ταυτόχρονα προχωρούν σημαντικές δράσεις του σχεδίου ολοκληρωμένης  διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης όπως: 
- Η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) και κομποστοποίησης από Διαδημοτική συνεργασία των τριών Δήμων Αγ. Παρασκευής, Παπάγου - Χολαργού και Ζωγράφου, που άρχισε να υλοποιείται με την απόφαση για υποβολή  κοινής πρόταση χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ.
- Η απόκτηση και δημιουργία ιδιόκτητου χώρου στάθμευσης για τα απορριμματοφόρα και τα λοιπά οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αγ. Παρασκευής. 
- Η δημιουργία Πράσινου Σημείου (Green Point) που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. 
- Η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων, που υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη στην Κεντρική Πλατεία, σε όλες τις περιοχές του Δήμου Αγ. Παρασκευής.
- Η διαδικασία απόκτησης του αναγκαίου εξοπλισμού που θα ξεκινήσει εντός του 2016.