Διαμόρφωση πλατείας στο Πάτημα Χαλανδρίου από την Περιφέρεια Αττικής

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Διαμόρφωση Πλατείας στον Κ.Χ. 1265 του Δήμου Χαλανδρίου», προϋπολογισμού 807.985 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Στόχος του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από την ανάπλαση διαμορφωμένων κοινόχρηστων χώρων σε µία σχετικά νεόδμητη περιοχή. Ειδικότερα, το έργο αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας και στη μείωση της ηχορύπανσης στην περιοχή παρέμβασης, στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην ανάπτυξη και ενίσχυση των τοπικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για τη δημιουργία χώρων συνάθροισης που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη προσβασιμότητα των Ατόμων µε Αναπηρία, περιοχών πρασίνου, προστατευμένου χώρου υπαίθριου παιχνιδιού, περιμετρικών δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, καθώς και για τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού. 

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν στο Οικοδομικό Τετράγωνο 1265 στην περιοχή Πάτημα του Δήμου Χαλανδρίου, μεταξύ των οδών Ηρακλείτου, Κυβέλης, Ντάλιας και Αγράμπελης.
Τέλος, τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου, καθώς και την παραλαβή του, αναλαμβάνει ο Δήμος Χαλανδρίου.