Σελίδες

Δασκάλα χαρίζει στους γονείς δώρα «ψυχραιμίας» για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι δύσκολη για όλους. Συχνά, μάλιστα, οι γονείς που αφήνουν τα βλασταράκια τους στο νέο περιβάλλον, είναι περισσότερο αγχωμένοι από τα ίδια. Για να τους βοηθήσει, λοιπόν, να ξεπεράσουν αυτή την αγωνία, μία δασκάλα από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, ετοίμασε για αυτούς δωρο-τσαντάκια… ψυχραιμίας! 

Δασκάλα χαρίζει στους γονείς δώρα «ψυχραιμίας» για την πρώτη μέρα στο σχολείοΤο κάθε τσαντάκι περιλάμβανε ένα φακελάκι τσαγιού, μπισκότα, σοκολατάκια και ένα μικρό ποίημα. Το τσάι και τα μπισκότα σκοπό έχουν να κατευνάσουν το άγχος της πρώτης μέρας. Το ποίημα, όμως, είναι αυτό που πραγματικά ανακουφίζει:

«Ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε το παιδί σας.

Υποσχόμαστε να καθοδηγήσουμε και να αναθρέψουμε το παιδί σας, καθώς θα εξερευνά τον νέο αυτόν κόσμο, στον οποίο μόλις έκανε το πρώτο του βήμα.

Πηγαίνετε στο σπίτι, χαλαρώστε για λίγο με ένα ποτήρι τσάι και ένα μπισκότο και εμείς θα φροντίσουμε το πολύτιμο μικρό σας όσο καλύτερα γίνεται.»

Στο τέλος του σημειώματος υπάρχει το απόφθεγμα της συγγραφέως Ann Landers που λέει:

Δεν είναι αυτό που κάνετε εσείς για τα παιδιά σας, αλλά αυτό που τα έχετε μάθει να κάνουν από μόνα τους, που θα τα κάνει επιτυχημένους ανθρώπους.

Η ίδια η δασκάλα λέει πως τα τρυφερά και ενθαρρυντικά αυτά λόγια είναι που την έκαναν να θέλει να ετοιμάσει τα δωράκια για τους γονείς, ως δείγμα καλής συνεργασίας για την χρονιά που πρόκειται να ακολουθήσει.

Όπως η ίδια προσθέτει «οι γονείς είναι οι πρώτοι δάσκαλοι των παιδιών και τα γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλoν. Αν, λοιπόν, θέλω το κάθε ένα από τα 30 παιδιά μου να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, χρειάζεται να συνεργάζομαι καλά με τις οικογένειες αυτές για να ξέρω τι κάνουν στο σπίτι.»

Πόσο τυχερά θα ήταν όλα τα παιδιά του κόσμου αν είχαν μία τέτοια δασκάλα;

Πηγή: hotmomsclub.com