Σελίδες

Financial Times: «Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη»

Στην εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 αναφέρεται σήμερα στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα Financial Times. 

Στο άρθρο, που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη», οι Financial Times αναφέρουν ότι η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% το β’ τρίμηνο –σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει ότι η χώρα αναθεώρησε προς τα πάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο και από μείωση 0,5% αναμένεται μείωση 0,1%.  

«Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο» τονίζει το σχετικό δημοσίευμα. 



Παράλληλα, οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.
«Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή» εξηγεί η οικονομική εφημερίδα, και υπογραμμίζει ότι οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη του χρόνου. 
Όπως τονίζεται, όμως, οι οργανισμοί αυτοί δεν συμφωνούν για τον ρυθμό αυτών των αυξήσεων.