Σελίδες

Ο Δήμος Βριλησσίων αποδίδει στους δημότες τον δημοτικό χώρο Κισσάβου και Μητροπούλου

Μία ιδιαίτερα σημαντική όσο και ιστορική απόφαση για το μέλλον της πόλης, της νεολαίας και συνολικά της τοπικής μας κοινωνίας ελήφθη τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων.
Η (σχεδόν 10 στρ.) δημοτική έκταση αθλητικών εγκαταστάσεων Κισσάβου και Μητροπούλου (Ο.Τ.365) περιέρχεται εκ νέου στον Δήμο, μετά από επίπονο και μακροχρόνιο αγώνα της παρούσας δημοτικής αρχής και τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτών.

Με τον αναγκαστικό συμβιβασμό που αποδέχθηκε ο ιδιώτης, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία εκμεταλλευόταν το χώρο, αποσύρθηκε πλέον από τις αβάσιμες διεκδικήσεις του για παράταση της μίσθωσης και πλέον ο χώρος επανέρχεται στον Δήμο για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών της πόλης και των δημοτών.

Αξίζουν συγχαρητήρια σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου μας για την ξεκάθαρη στάση τους υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και την ωριμότητα που επέδειξαν. Ομόψυχα, ανεπιφύλακτα και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου ομονόησαν στη θετική εξέλιξη απελευθέρωσης ενός δημοτικού χώρου στο κέντρο της πόλης, υπερψηφίζοντας την πρόταση της δημοτικής αρχής, με εξαίρεση την με… «επιφυλάξεις» ψήφιση του πρώην Δημάρχου κ. Ιωαννίδη και συνεργατών του.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Με την άμεση λύση της σύμβασης που πέτυχε η δημοτική αρχή, μετά από το προβλεπόμενο διάστημα μετεγκατάστασης της αποχωρούσας επιχείρησης, ο δημοτικός χώρος επανέρχεται από τις 20 Οκτωβρίου στο Δήμο και τους δημότες.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η συνδιαμόρφωση με την τοπική κοινωνία της επόμενης ημέρας στον χώρο, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών άθλησης όλων και ιδιαίτερα των νέων της πόλης, σε πλαίσια ασφάλειας και νομιμότητας. Ο χώρος ανήκει στην πόλη και στους πολίτες της και προκαλεί θλίψη η προσπάθεια παραγόντων και παραγοντίσκων να καπηλευτούν ένα αποτέλεσμα το οποίο ομόθυμα προώθησε και αγκάλιασε η τοπική κοινωνία, αλλά και το υπερψήφισε ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις.