Σελίδες

Περιφέρεια Αττικής: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πρώην νεκροταφείου Νεάπολης στη Νίκαια

Τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών με θέμα την αξιοποίηση των 46 στρεμμάτων του πρώην νεκροταφείου Νεαπόλης στη Νίκαια, και με γνώμονα την ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής, εξασφάλισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ με ΦΠΑ, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, με την υπογραφή της πράξης «Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών αξιοποίησης 46 στρεμμάτων πρώην νεκροταφείου Νεαπόλεως Νίκαιας», στόχος είναι η διερεύνηση της παρέμβασης, με μία πρόταση / ιδέα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και στην ανάπλαση του παλαιού νεκροταφείου, ώστε να μελετηθεί ένα αισθητικά βελτιωμένο περιβάλλον με πολυδύναμο χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, με τον εν λόγω διαγωνισμό δίνονται κίνητρα προς τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις για τη μέγιστη αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής στη βάση μίας σύγχρονης και πρωτοποριακής λύσης.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.