Σελίδες

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Δρομολογήθηκε η ίδρυση Παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου

Το πρώτο βήμα για την ίδρυση και λειτουργία Παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής-ΠΑΟΔΑΠ στην περιοχή Κοντοπεύκου, Παραδείσου, Πευκακίων της πόλης, έγινε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, με την υποβολή της σχετικής αίτησης χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στο Δήμο. Την αίτηση υπέβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτ. Παπαμιχαήλ, ο οποίος συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κ. Καλλιγέρη και τον Διευθυντή του Ωδείου Θαν. Κουμεντέρη, παρουσίασε το σχετικό φάκελο στο Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο

Η επέκταση των υποδομών του Ωδείου μας, το οποίο ιδρύθηκε το 1994 επί Δημαρχίας αειμνήστου Σταύρου Κώτση, είναι  αναγκαία λόγω της συνεχούς αύξησης του αριθμού των  μαθητών του (φέτος ανέρχονται στους 328) η οποία οφείλεται στην επιτυχημένη λειτουργία του από τον ΠΑΟΔΑΠ και ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στην υλοποίηση των στόχων της Δημοτικής Αρχής που αφορούν το Ωδείο και τον πολιτισμό στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία  μετά την εμπρόθεσμη (έως την 31 Μαρτίου) υποβολή από τον ΠΑΟΔΑΠ αίτησης χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Παραρτήματος Δημοτικού Ωδείου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με το νόμο θα ακολουθήσουν η διαβίβαση δικαιολογητικών στην Επιτροπή Κτηριολογικού Ελέγχου για αυτοψία του χώρου και η έκδοση αδείας από το Δήμο έως την 31η Ιουλίου 2016.