Σελίδες

1ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, θα  πραγματοποιηθεί το 1ο Τουρνουά Αλληλεγγύης  που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 12 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας και 5 Γυμνάσια. 

Ο  χώρος  διεξαγωγής  του  Τουρνουά  είναι  τα  γήπεδο  του  “ARENA SOCCER  CLUB”  επί  της οδού Μελισσίων και Κωστή Παλαμά και η ώρα διεξαγωγής 8:30 π.μ.- 3:30 μ.μ. 

Η διοργάνωση,  γίνεται με σκοπό  να  βοηθήσουμε τις  ομάδες των συνανθρώπων  μας  που παρά τη θέλησή τους έχουν βρεθεί στη δίνη του πολέμου, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη πατρίδα τους, με μόνη ελπίδα να κρατηθούν αυτοί και τα παιδιά τους στη ζωή, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, έχουν βρεθεί  χωρίς  δουλειά,  χωρίς  έσοδα  και  με  διαρκώς  αυξανόμενες  υποχρεώσεις,  αλλά  και  να φέρουμε κοντά τα παιδιά και τους γονείς των Σχολείων του Αμαρουσίου, με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο σε πρώτη φάση και με άλλες εκδηλώσεις που ευελπιστούμε να γίνουν θεσμός, με τη συμμετοχή όλων μας.  

Για  το  λόγο  αυτό,  τη  μέρα  διεξαγωγής  του  τουρνουά  συγκεντρώνουμε  είδη  πρώτης ανάγκης,  τρόφιμα  και  σακίδια  τα  οποία  θα  διατεθούν  στις  Δομές  Αλληλεγγύης  και  Φιλοξενίας Προσφύγων, καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.  

Σε  συνεννόηση  με  τους  παραπάνω  φορείς  αλληλεγγύης  καταλήξαμε  σε  μια  σειρά  από προϊόντα τα οποία και σας παραθέτουμε: 


Άμεση ανάγκη για τους πρόσφυγες:
·  Σαπούνι
·  Παστέλια
·  Σαμπουάν
·  Κρουασάν
·  Χαρτί Υγείας
·  Μπισκότα
·  Μωρομάντηλα
·  Σταφίδες
·  Σερβιέτες
·  Σοκολάτες
·  Βρεφικές πάνες
·  Γάλα εβαπορέ
·  Οδοντόκρεμα / οδοντόβουρτσα
·  Βρεφικό Γάλα
·  Δημητριακά

Ένα σακίδιο για το δρόμο…
εφοδιασμένο με χρήσιμα αντικείμενα για  τα  παιδιά  που  φτάνουν  στο  λιμάνι  του  Πειραιά,  οι  μαθητές  των  σχολείων  μας  μπορούν  να ετοιμάσουν παιδικά σακίδια! 


Το κάθε σακίδιο θα θέλαμε να έχει μέσα:
·  Σκούφο / γάντια
·  Σετ χρώματα ζωγραφικής
·  Αδιάβροχο τύπου poncho
·  Ένα μικρό παιχνιδάκι
·  Σφυρίχτρα
·  Μωρομάντηλα
·  Φακό
·  Χυμό, Μπισκότα
·  Μπλοκ ζωγραφικής ( ή μερικές σελίδες Α4 )
  Οδοντόκρεμα / οδοντόβουρτσα
 
Τα σακίδια μπορείτε να τα ετοιμάσετε ομαδικά. Αρκετά από τα αντικείμενα που περιέχει το καθένα, όπως και το ίδιο το σακίδιο μπορούν να είναι μεταχειρισμένα (σε καλή κατάσταση).

Για τη συγκεκριμένη δράση μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα της Ομάδας Προσφοράς και Αλληλεγγύης ΠΑΡΕΑ που είναι και ο εμπνευστής της.
http://pareagreece.blogspot.gr/2016/02/backpack-for-their-journey.html 

Άμεση ανάγκη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αμαρουσίου:
Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας
·  Γάλα εβαπορέ
·  Ρύζι
·  Ζάχαρη
·  Όσπρια
·  Δημητριακά
·  Ντομάτα πελτέ
·  Μακαρόνια
·  Ντομάτα Χυμό
 
Η προσφορά των παραπάνω ειδών μπορεί να γίνει ατομικά από όσους παρευρεθούν τους αγώνες. Μπορεί όμως να γίνει και ομαδικά από τους Συλλόγους Γονέων. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να τα συγκεντρώσετε στο σχολείο σας και να τα φέρετε ως σχολική κοινότητα στο χώρο των αγώνων. 

Για  οποιαδήποτε  πρόσθετη  πληροφορία  μπορείτε  να  επικοινωνήσετε  μαζί  μας  ηλεκτρονικά  στο mail της Ένωσης Γονέων: enosi.amarousiou@gmail.com ή τηλεφωνικά με τη Γεν. Γραμματέα της Ένωσης κ. Πάπαρου Λουΐζα στα τηλέφωνα : 2108101537 / 6980114066 

                                Με εκτίμηση
                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           Ο Πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας
        Βασίλειος Μπούρας           Λουϊζα Παπαρού






  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
 
8:30  Προσέλευση αθλητών, συνοδών.
8:45  Όρκος ευ αγωνίζεσθαι.
8:50  Χαιρετισμοί.
9:00  Έναρξη αγώνων σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.
13:45 Εκτιμώμενη ώρα έναρξης Τελικών. 

14:45 Παράταξη ομάδων για απονομή:
- Αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους αθλητές.  
- Μεταλλίων και κυπέλλων στις τρεις καλύτερες ομάδες.  
- Αναμνηστικών στους διαιτητές που θα συμμετάσχουν εθελοντικά.  

Οι απονομές θα γίνουν από πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων που ανήκουν στο ΑΣΑΕΔ.
15:30  Προβλεπόμενος χρόνος λήξης της εκδήλωσης. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης  μπορείτε να παραδίδετε τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα σακίδια, στους εθελοντές γονείς που θα παρευρίσκονται για το λόγο αυτό στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων