Σελίδες

Το Ο.Α.Κ.Α. ανοίγει τις πύλες του στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλου Γιάννη και του Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του Ο.Α.Κ.Α., κ. Σάββα Ανεστιάδη έγινε συνάντηση μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων στα γραφεία της Διεύθυνσης του Ολυμπιακού Σταδίου με σκοπό την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών και αθλητικών προγραμμάτων σε Δήμους, ξεκινώντας από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Από το Δήμο Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Πάνος Γκόνης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Τραυλός και το μέλος του ΔΑΟΑΠ κ. Δημήτρης Βαλασιάδης ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος της εγκατάστασης μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Από το ΟΑΚΑ συμμετείχαν επίσης η Διευθύντρια Αθλητικών εγκαταστάσεων και εκδηλώσεων κα. Ιουλία Καπώνη και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα. Άντα Χατζημανώλη. 

Ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής μετά από μία παρουσίαση του προγράμματος ξεναγήσεων σε μαθητές τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας με Δήμους ώστε να κοινοποιηθεί άμεσα στη σχολική κοινότητα ότι το «Ο.Α.Κ.Α. παραμένει το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας, το οποίο μπορεί και παρέχει δωρεάν ξεναγήσεις στους μαθητές όλων των βαθμίδων της επικράτειας, είναι ένας πολιτιστικός χώρος φιλικός στο κοινό και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Η ξενάγηση και η παρουσίαση θα συνδεθούν και με αθλητικές δραστηριότητες ώστε οι μαθητές να απολαμβάνουν εντελώς δωρεάν ένα πλήρες πρόγραμμα.

Για τους μαθητές ηλικίας 6 έως 12 ετών το πρόγραμμα θα συνδεθεί με το "Athletic Kids" ‘και σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Το πρόγραμμα "Athletic Kids" έχει εκπονηθεί από την IAAF και εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Είναι παιδαγωγικού χαρακτήρα όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά και από εξειδικευμένους επιστήμονες - παιδαγωγούς τον Κλασσικό Αθλητισμό.

Για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα δημιουργηθούν αθλητικά προγράμματα σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες που φιλοξενούνται στο ΟΑΚΑ, όπως Άρση Βαρών, Τοξοβολία, Ξιφασκία, Ποδηλασία κ.α.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ο.Α.Κ.Α. και Δήμου Αγίας Παρασκευής με στόχο ο Δήμος να βοηθήσει στην επικοινωνία των δράσεων γνωριμίας του Ο.Α.Κ.Α. με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα ξεκινήσουν και επαφές για το σχεδιασμό πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ για παιδιά αλλά και για ενήλικες.