Σελίδες

Επιστολή προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Χαλανδρίου

του Νίκου Κομπότη 

Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι Χαλανδρίου,
Τα μέλη των ΚΑΠΗ και οι ΑΝΕΡΓΟΙ συμπολίτες μας, δεν είναι τυχαίο, ότι απολαμβάνουν ιδιαίτερη οικονομική μεταχείριση και φροντίδα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα Θέατρα, στα Μουσεία, σε ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις κλπ χωρίς να προσκομίζουν την προ διετίας φορολογική τους δήλωση.
Ιδιωτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια προσφέρουν στις πιο πάνω κατηγορίες συμπολιτών μας πρωινά προγράμματα με συνδρομή 100 έως 120 Ευρώ τον χρόνο, αρκεί να παρουσιάσουν Κάρτα ΚΑΠΗ ή Ανεργίας.
Ο Δήμος μας με την ψήφο σας, ανατρέποντας την απόφαση προηγουμένων διοικήσεων για ελεύθερη χρήση, από αυτές τις ομάδες των συμπολιτών μας,των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και προγραμμάτων, επέβαλε χαράτσι 25 ευρώ το μήνα (300 Ευρώ το χρόνο) στους απόμαχους της δουλειάς και τους ανέργους, θέτοντας τους ουσιαστικά στο περιθώριο σχεδόν στο σύνολο τους.

Αυτή η πολιτική, σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης, δεν έχει καμιά σχέση με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη ούτε με την καθ΄ημάς Αριστερά. Σας είναι γνωστό υποθέτω, ότι οι πενιχρές συντάξεις ξοδεύονται στους γιατρούς, τα φάρμακα και στα εγγόνια άνεργων παιδιών. Το χαράτσι λοιπόν των 25 ευρώ είναι δυσβάστακτο για 5-6 επισκέψεις το μήνα σε κάποιο αθλητικό χώρο για να βελτιώσουν την υγεία τους, όταν αυτή τους το επιτρέπει.

Θέλω να είμαι σίγουρος ότι η ψήφος σας έχει υποκλαπεί. Ότι  κανένα συλλογικό όργανο της "Αντίστασης" δεν ρωτήθηκε ούτε αποφάσισε για κάτι τέτοιο. Ότι επιτέλους θα πάψετε να παριστάνεται τις γλάστρες και να αφήνετε να σας εκθέτουν πολιτικά και ιδεολογικά μια χούφτα εξουσιομανείς οπορτουνιστες που φοράνε τη μάσκα του ακροαριστερού. Ότι επιτέλους θα αντιδράσετε και θα ξαναφερετε το θέμα στο ΔΣ για να το διορθώσετε. Υπερασπιστείτε επί τέλους την τιμή σας και ότι διαλαλείτε ό,τι πιστεύετε.