Σελίδες

Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Η Παραμυθοκουζίνα θα είναι στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με πλήθος ακόμη εκδηλώσεων. Σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή: 210-3250341/ info@ekedisy.gr - Οι ημερομηνίες εκδηλώσεων της Παραμυθοκουζίνας:

13 Δεκεμβρίου - Το μνημείο του Λυσικράτη, τα Αναφιώτικα και ένα παραμύθι
Ένα ταξίδι στο χρόνο που από την αρχαιότητα μας οδηγεί στο σήμερα. Περπατάμε από το Μνημείο του Λυσικράτη στα Αναφιώτικα και επιστρέφοντας στο Μουσείο φτιάχνουμε ένα παραμύθι για την προετοιμασία των γιορτών των Χριστουγέννων σε κάποιο παλιό σχολείο. Ποιοι θα προσπαθήσουν να ματαιώσουν τη γιορτή;


20 Δεκεμβρίου - Με την παρέα του Παπαδιαμάντη
Περπατάμε στους δρόμους της Πλάκας, φτάνουμε στο Μοναστηράκι και ζούμε κάποιες διασκεδαστικές ιστορίες από τα Χριστούγεννα του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη. Επιστρέφουμε στο Μουσείο και φτιάχνουμε ένα δικό μας χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

27 Δεκεμβρίου - Οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη
Περπατάμε ψάχνοντας να βρούμε από ποιες καμινάδες θα μπορέσει να φτάσει ο Άι-Βασίλης στα σπίτια της Πλάκας. Επιστέφουμε στο Μουσείο όπου με τη μυστική συνταγή από το εργαστήρι του Αγίου στον μακρινό βορρά μαγειρεύουμε την αγαπημένη τροφή των ταράνδων. Φτιάχνουμε ένα παραμύθι και μοιραζόμαστε την τροφή που θα αφήσουμε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

3 Ιανουαρίου - Η παρέα των Καλλικάντζαρων
Λέμε ιστορίες για Καλλικάντζαρους, μαθαίνουμε για τις σκανταλιές τους, αλλά κάνουμε κι εμείς μερικές σκανταλιές εκεί στα δρομάκια της Πλάκας. Και φυσικά φτιάχνουμε και ζωγραφίζουμε τα πιο αστεία παραμύθια.