Σελίδες

Ρένα Δούρου: Σημαντικά τα έργα υποδομών που προάγουν το αγαθό της οδικής ασφάλειας

Tην Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με το δήμαρχο του Δήμου Παιανίας, Σπύρο Στάμου, με αντικείμενο το έργο «Βελτίωση – συντήρηση οδικού δικτύου» του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). 

Το έργο που αφορά εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου, καθίσταται απαραίτητο λόγω των σημαντικών φθορών στο οδόστρωμα, όπως ρηγματώσεις, καθιζήσεις, κ.λ.π., οι οποίες αυξάνουν σημαντικά το δείκτη επικινδυνότητας του δικτύου. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στη βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου Παιανίας και ως εκ τούτου στην ασφαλή και άνετη μετακίνηση πεζών και οχημάτων.
Το έργο θα εκτελεστεί στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Παιανίας, σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή – Τεχνικές Προδιαγραφές της μελέτης του έργου.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία έργων υποδομών στους Δήμους της Αττικής και ειδικότερα έργων που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο, έτσι ώστε να προάγεται το αγαθό της οδικής ασφάλειας προς όφελος των πολιτών, πεζών και εποχούμενων.