Σελίδες

Τα Βριλήσσια στο ΟΧΙ

από Vrilissia Times  
Αιρετοί και πολίτες «ρίχνουν πόρτα» στους εκβιασμούς δανειστών και καναλαρχών 

Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εστράφη στον ελληνικό λαό, αντιλαμβανόμενος – έστω και με σχετική καθυστέρηση όπως αρκετοί υποστηρίζουν – ότι η κακόπιστη στάση των δανειστών σκοπό είχε την ταπείνωση της χώρας, ανά την επικράτεια δημιουργούνται τοπικές επιτροπές καμπάνιας για το ΟΧΙ στην πρόταση των θεσμών, αλλά και για το Ναι σε αυτή σε ορισμένες περιοχές. Το ίδιο και στα Βριλήσσια, όπου συναντάς πολυμορφία απόψεων για τα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα, ενώ σε ό,τι αφορά την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα που θα κληθούν να δώσουν τις απαντήσεις τους οι πολίτες οργανώθηκε Επιτροπή για το ΟΧΙ έξω από κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, η οποία στηρίζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα φάσμα συμπαράταξης αιρετών και ενεργών πολιτών από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο μέχρι και την συντηρητική πλευρά των ΑΝΕΛ και ψηφοφόρων της λαϊκής δεξιάς.

Παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι κλείνουν στο ΟΧΙ

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων κλείνει, λιγότερο ή περισσότερο φανερά, στο ΟΧΙ. Με στεντόρεια ΟΧΙ των παρατάξεων Ανοιχτή Πόλη και Δράση, κάτι που εκφράστηκε μέσω και των δημοτικών συμβούλων τους Ε. Σακισλή, Α. Γκανά, και Γ. Τσούτσια, Μ. Βερροιόπουλο, Ο. Ηλία, αντίστοιχα. Και με τη διοικούσα παράταξη  Δήμος Δημιουργίας επίσης προς το ΟΧΙ, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην ΚΕΔΕ από τον αντιδήμαρχο Α. Μαυραγάνη, την πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α. Β. Αρσένη, όπως και τις Μ. Πολίτη, Θ. Πορφύρη, αλλά και με τον Δήμαρχο Ξ. Μανιατογιάννη, τη στιγμή που άλλα στελέχη της παράταξής του μιλούν για κατά συνείδηση ψήφο,  να εκφράζεται σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών στις κάλπες της δημοκρατικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος και την αποφυγή πόλωσης για ενότητα στην πόλη την επόμενη μέρα.

Στο ΟΧΙ κινείται και η συντριπτική πλειοψηφία στελεχών και πολιτικών φίλων της παράταξης «Ανατροπή», με τους Δημοτικούς Συμβούλους της Κ.  Παπασπηλίου και Κ. Φαράκλα να αποφεύγουν, πάντως, τις δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα. Επίσης, παρά το διπλό ΟΧΙ του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ που ακολουθούν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Βήττος και στελέχη της οργάνωσης βάσης του κόμματος του Περισσού, πολλοί ψηφοφόροι της βάσης του κομμουνιστικού κόμματος, όπως αποκαλύπτουν σε ιδιωτικές συζητήσεις, δύσκολα θα στραφούν στο άκυρο της κομματικής γραμμής, με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να κινείται στο ξεκάθαρο ΟΧΙ της απόρριψης της πρότασης των δανειστών.

Σε ό,τι αφορά στη μείζονα αντιπολίτευση, δεν εκδόθηκε ανακοίνωση για τη στάση της «Νέας Πνοής». Υπήρξαν ανακοινώσεις υπέρ του ΝΑΙ μόνο από τον επικεφαλής της και πρώην Δήμαρχο Κ. Ιωαννίδη και την δημοτική σύμβουλο Κ. Χρυσοπούλου.

Επιτροπή για το ΟΧΙ

Σημειώνεται, ότι στην πλατεία υπάρχει μόνο περίπτερο της Επιτροπής του ΟΧΙ, όπου την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με μεγάλη επιτυχία. Με ομιλητή τον Γιάννη Μπουρνούς, παρόντες μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής, μέλη φορέων και συλλόγων της πόλης (όπως από τον Βριλησσό, την Κοινωνία των Πολιτών κ.α.) και, το σημαντικότερο, αρκετό κόσμο. Η επιτροπή για το ΟΧΙ παραβρέθηκε στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Βράζει η τοπική κοινωνία για τραπεζοκρατία και τηλεοπτικά κανάλια

Η τοπική κοινωνία των Βριλησσίων φαίνεται ότι κρατά την ψυχραιμία της και αντιστέκεται στον εκβιασμό των ΜΜΕ και, ιδίως, της τραπεζοκρατίας των  Capital Controls που επιβλήθηκαν μετά τις διαδοχικές αποφάσεις Eurogroup – Εωρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την διακοπή της ρευστότητας στη χώρα, με την αστήριχτη δικαιολογία της καθόλα νόμιμης διενέργειας δημοψηφίσματος. Στο κατάστημα της Εθνικής τράπεζας επί της Λ. Πεντέλης, μάλιστα, καταγράφηκε γεγονός που κυκλοφορεί πανελλήνια μέσω διαδικτύου  και παρουσιάζει ανάγλυφα τη λαϊκή αποδοκιμασία από πολίτες των Βριλησσίων, οι οποίοι ανάγκασαν σε αποχώρηση συνεργείο του τηλεοπτικού «ειδησεογραφικού» σταθμού MEGA.

Συγκεκριμένα, όταν ρεπόρτερ του συγκεκριμένου καναλιού επιχείρησε να μεταφέρει το κλίμα προπαγάνδας των τελευταίων ημερών που ασκούν στις λαϊκές μάζες, μεταξύ αυτών και στους πολίτες των Βριλησσίων, οι μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβοι και άλλοι υπερασπιστές της πρότασης των δανειστών στο κρίσιμο δημοψήφισμα για τη χώρα που διεξάγεται αύριο Κυριακή 5 Ιουλίου, επενέβησαν πολίτες που τους ζήτησαν σε έντονο ύφος να αποχωρήσουν από την πόλη. Τα άτομα νεαρής και μέσης ηλικίας επέμειναν στην απαίτησή τους για αποχώρηση του τηλεοπτικού συνεργείου του καναλιού της Μεσογείων, χωρίς πάντως να ξεφεύγουν από όρια, με αποτέλεσμα την οριστική αποχώρηση του.

Δείτε το σχετικό βίντεο: