Σελίδες

Ομόφωνα ενέκρινε το ΔΣ του Δήμου Βριλησσίων το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

Εγκρίθηκε ομόφωνα το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Βριλησσίων, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Το Στρατηγικό ΤΔΣΑ συντάχθηκε οίκοθεν από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αλέξη Μαυραγάνη, σε συνεργασία με  τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Σ. Κουκλάδα (Προϊστάμενο Διεύθυνσης) και Θ. Καλλίτση και Ι. Ζαφειράκη (Τμηματάρχες Καθαριότητας Πόλης και Αστικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου, αντίστοιχα), ενώ θα ακολουθηθεί από την εκπόνηση εξειδικευμένου σχεδίου διαχείρισης που προγραμματίζεται να κατατεθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που τίθενται από την Περιφέρεια Αττικής, με βάση τις ανάγκες εφαρμογής του νέου περιφερειακού σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βριλησσίων, κ. Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, με την κατάθεση  του Στρατηγικού Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, ο Δήμος Βριλησσίων διαθέτει πλέον μια αρχική βάση οργανωμένης καταγραφής και έκφραση προοπτικής σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα των σύγχρονων κοινωνιών. Με το στρατηγικό ΤΣΔΑ, το οποίο συντάχθηκε με ίδιες δυνάμεις και τη συνεργασία της αιρετής και υπηρεσιακής διοίκησης, η πόλη μας συνδιαμορφώνει μέσα από αυτή τη διαδικασία με τους δημότες και πολίτες την τοπική της λύση, σε συνεργασία και συνάρτηση με τους όμορους Δήμους και την περιφερειακή πολιτική της Αττικής και της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι, σύμφωνα με τους συντάκτες του Σχεδίου, οι απόψεις και τεκμηριωμένες θέσεις δημοτικών παρατάξεων, τοπικών φορέων και πολιτών που εκφράστηκαν στην προηγηθείσα περίοδο δημόσιας διαβούλευσης του ζητήματος συνέβαλλαν σημαντικά στην εκπόνηση του.

Το εγκεκριμένο τοπικό σχέδιο αποστέλλεται στη συνέχεια προς την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό τη διαβαθμιδική και διαδημοτική συνεργασία για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για τα Βριλήσσια και γενικότερα, ως συμβολή στον περιφερειακό και εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων.