Σελίδες

Καθηγητής διδάσκει κρατώντας το μωρό φοιτήτριας

Ως ήρωα χαιρετίζουν φεμινιστικές οργανώσεις και απλοί γονείς, τον καθηγητή Sydney Engelberg, ο οποίος – όταν το μωρό μίας φοιτήτριας του άρχισε να κλαίει μέσα στην τάξη – το πήρε αγκαλιά, το ηρέμησε και συνέχισε το μάθημά του με αυτό στην αγκαλιά.
Την – απλή αλλά σπάνια – κίνηση αλληλεγγύης του καθηγητή στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ απαθανάτισε κάποιος μέσα στην τάξη και γρήγορα ο κ. Engelberg που είναι ο ίδιος πατέρας τεσσάρων παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών, έγινε ο ήρωας της ημέρας καθώς η φωτογραφία έγινε viral.

Η σύζυγός του λέει πως ακόμη και ερωτικές επιστολές του έστειλαν. “Ο ίδιος δεν το κάνει θέμα, αλλά θεωρούμε πως είναι πολύ αστείο, ίσως συνέβη σε μια μέρα χωρίς ειδήσεις” λέει η ίδια, για την απρόσμενη δημοσιότητα που πήρε η πράξη του.
Ωστόσο γονείς – ειδικά γυναίκες – τον εκθειάζουν λέγοντας πως έδειξε με ουσιαστικό τρόπο τη στήριξή του στις φοιτήτριες που προσπαθούν να σπουδάσουν μεγαλώνοντας παιδιά. “Αυτός είναι ένας καθηγητής που πραγματικά νοιάζεται για την μόρφωση των φοιτητών του” δήλωσε επίσης χρήστης του Imgur.
Σύμφωνα με το Yahoo Parenting, o καθηγητής Engelberg έχει αποφασίσει να δέχεται στο μάθημά του γονείς με τα παιδιά τους και επιτρέπει στις φοιτήτριες με μωρά να τα θηλάζουν. “Ο λόγος είναι πως η μόρφωση για μένα δεν είναι μόνο η μετάδοση πληροφοριών, αλλά να διδάσκεις αξίες” αναφέρει.

http://www.nooz.gr/