Σελίδες

Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών φοβάται η κυβέρνηση

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση από τις ανησυχητικές πληροφορίες των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για πιθανό σχέδιο οργανωμένων εμπρησμών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι πληροφορίες αυτές που κάνουν λόγο για οργανωμένους εμπρησμούς κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές δασοπροστασίας και την υποχρηματοδότηση των σχεδίων πυροπροστασίας αλλά και το ιδιαίτερα θερμό, όπως προβλέπεται, καλοκαίρι, χτυπούν καμπανάκια στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το matrix24,  έχει ζητηθεί να υπάρξει άμεση κινητοποίηση με το σήμα του κατεπείγοντος στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε ολόκληρη την Ελλάδα, τόσο την ηπειρωτική όσο και τη νησιωτική.
Προτεραιότητα είναι η στελέχωση των ομάδων δασοπυροσβεστών αλλά και η διαρκής παρακολούθηση των περιοχών υψηλού κινδύνου. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν τα τεχνικά μέσα τα οποία διαθέτει το Αστεροσκοπείο Αθηνών για τον άμεσο εντοπισμό εστιών φωτιάς πριν αυτή πάρει έκταση. Επίσης θα υπάρχουν συνεχείς περιπολίες στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, να σημειωθεί, ότι εκτός από την πολιτική προστασία, σε συναγερμό έχουν τεθεί και υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ.