Σελίδες

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Κουκοδήμος

Επιστολή παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας απέστειλε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο Κ. Κουκοδήμος. Η επιστολή έχει ως εξής:
 Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 Δηλώνω ότι στηρίζω ως Βουλευτής της παράταξης της Ν.Δ με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο κι εσάς προσωπικά στην τεράστια προσπάθεια που κάνετε για την ανάταξη της χώρας.
 Με εκτίμηση
 Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας

Ποιες  ήταν οι αρμοδιότητες του Κ. Κουκοδήμου
Στον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Κουκοδήμο είχε ανατεθεί η άσκηση αρμοδιοτήτων που αφορούν:
1. Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
2. Στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
3. Στην εποπτεία και συντονισμό της δράσης της Εθνικής Επιτροπής Διά Βίο Μάθησης του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματική Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
4. Στην εποπτεία και συντονισμό του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Εθνικού
Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
5. Στη Διεύθυνση Παιδείας ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του αντίστοιχου Ενιαίου Διοικητικού Τομέα.
6. Στη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
7. Στη Διεύθυνση θεμάτων Σπουδάζουσας Νεότητας και Εξωσχολικών Οργανώσεων.
Όλες οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, με το παρόν άρθρο, ασκούνται αποκλειστικά από αυτόν.
Άρθρο 4
1. Στις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον καθένα από τους δύο υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και Κωνσταντίνο Κουκοδήμο με τα άρθρα 2 και 3 της παρούσας, περιλαμβάνονται και αυτές του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς και της συνυπογραφής διαταγμάτων και αποφάσεων που ανάγονται σε αντικείμενα αρμοδιοτήτων που ανατίθενται αντιστοίχως στον καθένα και εκδίδονται από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς ή Υφυπουργούς, με εξαίρεση τις αρμοδιότητες που ασκούνται παράλληλα.
2. Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στους υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο
Δερμεντζόπουλο και Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, με τα άρθρα 2 και 3 της παρούσας απόφασης αντίστοιχα, εξαιρούνται και υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αυτές που αφορούν:
α. Στον διορισμό και εποπτεία των διοικήσεων όλων των εποπτευομένων από το Υπουργείο, Οργανισμών, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και αποκεντρωμένων Δημοσίων Υπηρεσιών,
β. Στη συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων και Επιτροπών,
γ. Στην κατανομή θέσεων προσωπικού κατά υπηρεσιακή μονάδα,
δ. Στη σύσταση, αναδιάρθρωση και κατάργηση των Ειδικών Γραμματειών του Υπουργείου και τον ορισμό των Ειδικών Γραμματέων.


Πηγή: esos.gr