Σελίδες

Στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου.  Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών των Μουσικών Σχολείων. Η Ρένα Δούρου, αφού παρατήρησε ότι για τη νέα Περιφερειακή Αρχή το θέμα ήταν μεταξύ των προτεραιοτήτων ήδη από την προεκλογική περίοδο, υπογράμμισε ότι «η μεταφορά των μαθητών είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης». 

«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Ιουνίου του 2013, σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών, δεν προβλέπει τίποτε για τους μαθητές των μουσικών σχολείων. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόσφατο πόρισμα, του Ιουλίου, του Συνηγόρου του Πολίτη, στηλιτεύει αυτή την παράλειψη, όπως άλλωστε και συνολικά την ανεπάρκεια της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης». 

«Ειδικά για τα μουσικά σχολεία η Περιφέρεια  καλείται να υλοποιήσει έναν σχεδιασμό, στη φιλοσοφία του οποίου δεν έχει συμβάλλει καθόλου, επιχειρώντας να καλύψει τα κενά του σημερινού νομοθετικού πλαισίου. Έχουμε έτσι ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη των μαθητών των μουσικών σχολείων σε δρομολόγια με δημόσια σύμβαση, θεωρώντας ότι για τους μαθητές αυτούς δεν είναι εφικτή η μεταφορά με δημόσια συγκοινωνία».

Η Περιφερειάρχης επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη μεταφορά των μαθητών, μακριά από λογικές λιτότητας και περικοπών, που θα διασφαλίζει σε όλα τα παιδιά την πρόσβαση στη γνώση, στη βάση ενός πλήρους επανασχεδιασμού του συστήματος των σχολικών μεταφορών.

Τέλος, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, με το συντονιστικό των Μουσικών Σχολείων Αττικής, τον διευθυντή του σχολείου Κων. Πουή, την πρόεδρο και τη γραμματέα της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Βίκι Μιχαλοπούλου και Ματιάννα Λαγκαδιανού καθώς και με την Σχολική Σύμβουλο Μουσικής Δ’ Αθήνας και μέλος της καλλιτεχνικής Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, Κατερίνα Πολυμενοπούλου. 

Από το συντονιστικό παραβρέθηκαν οι: Μιχ. Κοκκόλης (πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Αλίμου), Ελ. Πραγματευτάκη (πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Πειραιά), Αντ. Σαλιάγκας (πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Ιλίου), Διομ. Παπαγεωργίου (αντιπροέδρος Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης), Θ. Αγγέλη (γγ Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης), Παντελής Τσεσμεντζής (εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα). Τους μαθητές του σχολείου εκπροσώπησε ο πρόεδρος του 15μελούς, Φίλιππος Μαυριπής.