Σελίδες

Διακόπτει η ΟΙΕΛΕ κάθε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Η ΟΙΕΛΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ πραγματοποίησε πριν από λίγο παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας. Οι υπεύθυνοι του Γραφείου του Υπουργού μας ενημέρωσαν, για μία ακόμη φορά, πως είναι αδύνατον ο Υπουργός να δεχτεί την Ομοσπονδία. Η άρνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην μέχρι σήμερα απροθυμία του Υπουργού να δώσει έστω και μία απάντηση σε σειρά αιτημάτων για συνάντηση και καταγγελιών της Ομοσπονδίας. Φεύγοντας οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρέδωσαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, το πακέτο των επιστολών στις οποίες έχει αρνηθεί να απαντήσει ο Υπουργός. 

Η περιφρόνηση με την οποία ο Υπουργός Παιδείας αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας. Ακολουθεί δυστυχώς την ίδια τακτική με τον προκάτοχό του Κων. Αρβανιτόπουλο.  Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η κατάργηση της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης από το οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.  

Τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία θα καταγγείλει τα αποτελέσματα των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας στα κόμματα της Βουλής καθώς και στην Κομισιόν και στο European Advisory Group of Education και θα αποδείξει ότι οι πολιτικές αυτές ουσιαστικά στοχεύουν στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων.