Σελίδες

Λογιστές & Νομικοί Αλληλεγγύης Χαλανδρίου: Ο ΕΝΦΙΑ είναι χαράτσι και ως τέτοιο, μόνο καταργείται! - Συζήτηση την Παρασκευή 26/9 στο παλιό δημαρχείο Χαλανδρίου

Μια ακόμη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών,  ενισχύει την οικονομική απόγνωση και την κοινωνική απαξίωση της πλειοψηφίας των πολιτών, μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, συνταξιούχων και βέβαια των ανέργων.

Ο άδικος και αναποτελεσματικός Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ) επιβάλλεται χωρίς διακρίσεις από το πρώτο ευρώ σε όλες τις ιδιοκτησίες από αγροτεμάχια και οικόπεδα μέχρι παλιές μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Είναι η μετάλλαξη του γνωστού χαρατσιού που μέσω της ΔΕΗ, τα τελευταία 3 χρόνια, συσσώρευσε νέα χρέη στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με ένταση της υπερφορολόγησης στα μικρά και μεσαία στρώματα που εκφράζουν την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη διάθεση των υπηρετών της τρόϊκας, απέναντι στον ελληνικό λαό.

 Προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στις δυσβάστακτες φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, που έχουν περιέλθει στην πλειοψηφία τους, σε οριστική αδυναμία αποπληρωμής φόρων, εισφορών και τοκογλυφικού τραπεζικού δανεισμού.

 Επιταχύνει τις κατασχέσεις κινητών και ακινήτων και ισχυροποιεί τους πλειστηριασμούς.

 Ο φόρος για την περιουσία, οφείλει να λαμβάνει  υπόψη του, όρια αφορολογήτου, προοδευτική κλίμακα, χρόνο κατοχής και απόδοσης εισοδήματος, φοροδοτική ικανότητα.

Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι φόρος, δεν έχει καν την έννοια της ανταποδοτικότητας.
Είναι χαράτσι και ως τέτοιο μπορεί μόνο να καταργηθεί.
Ούτε τροποποιείται, ούτε ξαναδιαμορφώνεται.

 Οι Λογιστές Αλληλεγγύης, αναλαμβάνουμε εκ νέου την πρωτοβουλία ενημέρωσης και στήριξης των πολιτών που έχουν ήδη βιώσει τις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης με την απώλεια της εργασίας τους, του εισοδήματός τους και του κινδύνου κατάσχεσης της ελάχιστης ιδιοκτησίας που κατέχουν.

 Για το λόγο αυτό, καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου, σε ενημερωτική συνάντηση την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (ΚΕΠ πλατείας Χαλανδρίου).

logistes-allilegyis.blogspot.gr