Σελίδες

Δημόκριτος, H Βραδιά του Ερευνητή

Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού!

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.
Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού» η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους αλλά και την σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.
Από την παρατήρηση των πιο μακρινών άστρων μέχρι την εικονική περιήγηση στις ελληνικές θάλασσες κι από το κέντρο του ατόμου στην καρδιά του κυττάρου, αυτή τη χρονιά στη Βραδιά του Ερευνητή, η έρευνα σε ταξιδεύει παντού.




Γίνε εθελοντής!
Λάβε ενεργό μέρος στην διοργάνωση της «Βραδιάς Ερευνητή 2014» ως εθελοντής.

Οι εθελοντές παίζουν κεντρικό ρόλο στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 5.000 άτομα.
Οι αρμοδιότητες των εθελοντών συμπεριλαμβάνουν:

  • Συνοδεία κατά τις επισκέψεις του κοινού στα εργαστήρια και στα ινστιτούτα του κέντρου
  • Γραμματειακή υποστήριξη
  • Διασφάλιση της ομαλής ροής στους χώρους εκδήλωσης
Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν μπλουζάκι με το λογότυπο της εκδήλωσης.

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση ξεκινάει στις 6 μμ και διαρκεί μέχρι και τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν δύο βάρδιες εθελοντών (6:00 – 8:30 μμ. και 8:30 – 11:00 μμ.).

Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, 3:00 – 5:00 μμ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εθελοντών στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην συνάντηση.

Συμπλήρωσε τώρα την φόρμα εθελοντισμού

http://www.rengreece.gr/