Σελίδες

Oμόφωνο ψήφισμα ΔΣ Βριλησσίων: Κανείς δεν μπορεί να στέκει αμέτοχος στο έγκλημα της Γαζας

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣOμόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων για τη γενοκτονία στη Γάζα το οποίο θα κοινοποιηθεί και στην πρεσβεία του Ισραήλ. 

ΔΕΙΤΕ το ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (23-7-2014)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων καταδικάζει τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του κράτους του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Οι ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης ανακυκλώνουν τη βία στην περιοχή της M. Ανατολής, τορπιλίζουν τις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης και ανοίγουν δρόμους για μια γενικότερη ανάφλεξη σε Βαλκάνια - Αιγαίο – Κύπρο.

Κανείς δεν μπορεί να στέκει αμέτοχος απέναντι σε πράξεις που οδηγούν στο θάνατο παιδιών και αμάχων πολιτών, την καταστροφή μνημείων και υποδομών, την κατάσχεση φαρμάκων, τους φόνους γιατρών, δημοσιογράφων και την απέλαση εκπροσώπων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να ζήσει ειρηνικά στο δικό του κράτος.

Απαιτούμε απ' την ελληνική κυβέρνηση και την E.E. να σταματήσουν τη λογική των ίσων αποστάσεων και να σταθούν πραγματικά αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό.
Ζητάμε άμεση διακοπή των αεροπορικών επιδρομών και των χερσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, με ταυτόχρονη αποχώρηση των στρατευμάτων του Ισραηλινού Στρατού.

Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές.

Να ικανοποιηθεί το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων στις εστίες τους και η τήρηση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ.

Εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας για ειρήνευση και αποκατάσταση της ομαλότητας στην πολύπαθη περιοχή.

Πηγή: vrilissia.eu