Σελίδες

Προεκλογική εκστρατεία σε κώδικα Μπράιγ (μια αξιέπαινη πρωτοβουλία)

Γιατί κάποιους συμπολίτες μας συνήθως τους ξεχνάμε. Δύο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό της Ρένας Δούρου έστειλαν σε 400 πολίτες προσωπική επιστολή γραμμένη στον κώδικα Μπράιγ.

Πόσες φορές έχουμε αναλογιστεί ότι η προεκλογική καμπάνια κομμάτων και συνδυασμών δεν απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως; Για παράδειγμα, σε ποιο βαθμό μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα των αντιπάλων οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης;

Αυτό σκέφθηκαν δύο νέοι άνθρωποι, που είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό της Ρένας Δούρου και είπαν να δώσουν τη δική τους λύση. Ο 29χρονος Κώστας Ζαχαριάδης και ο 36χρονος Γιώργος Μπαλάφας, αμφότεροι υποψήφιοι στο βόρειο τομέα Αθηνών απευθύνθηκαν σε 400 πολίτες της συγκεκριμένης περιοχής, τυφλούς ή μερικώς βλέποντες, και τους «μίλησαν» με τη δική τους «γλώσσα».



Τους έστειλαν, έτσι, μια προσωπική επιστολή γραμμένη στον κώδικα Μπράιγ, το σύστημα ανάγνωσης των τυφλών, με την επιδίωξη να τους κάνουν περισσότερο συμμέτοχους σε μια πολιτική μάχη, που τους αφορά φυσικά και τους ίδιους. «Με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ανθρωπιά», όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού –σύνθημα, που οι συμπολίτες μας, τυφλοί ή μερικώς βλέποντες, έχουν κάνει ...σύνθημα ζωής!

http://www.thetoc.gr/