Σελίδες

Συνέντευξη της Ελένης Σακισλή υποψήφιας Δημάρχου Βριλησσίων επικεφαλής του νέου δημοτικού συνδυασμού "Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού".

ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΙΣΛΗ: ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Συνέντευξη παραχώρησε στα Βριλησσιώτικα Νέα η Ελένη Σακισλή υποψήφια Δήμαρχος Βριλησσίων επικεφαλής του νέου δημοτικού συνδυασμού "Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού".

Η κ. Σακισλή αφέρθηκε στο γεγονός ότι η ίδια και η οικογένειά της ζουν πάρα πολλά χρόνια στα Βριλήσσια. "Είμαι παλιά στα Βριλήσσια, εδώ τελείωσα το σχολειό μου, εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, εδώ ζει η οικογένειά μου, στη Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου εργάστηκα και υπηρέτησα τους Βριλησσιώτες και οι περισσότεροι με γνωρίζουν" είπε.
Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που περνάμε ο ένας να στηρίζει τον άλλο. Αυτό πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο από τις δουλιές μας αλλά και στις προσωπικές μας υποθέσεις.

Ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στα Βριλήσσια την παράταξη "Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού". Υπήρξαν διεργασίες και πολλές συζητήσεις. Όσοι συμμετέχουμε σ' αυτήν την προσπάθεια εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο.

"Καταλαβαίνω ότι η απόφαση αυτή έχει εκπλήξει θετικά όσους πιστεύανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε κάποια άλλη παράταξη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ό,τι έχει πει στον κόσμο να το κάνει πράξη και μόνο αν έχει μια αντίστοιχη εισροή ανθρώπων μπορεί να γίνει αυτό αλλιώς θα μείνει στα λόγια" συμπλήρωσε η Ελένη Σακισλή.
Θα μας στηρίξουν και άλλα κόμματα σε αντιμνημονιακό και αντικαλλικρατικό επίπεδο όχι όμως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.. Κάνουμε συνεργασίες με φορείς και συλλογικότητες συμπλήρωσε.

Η παράταξή μας ποτέ δεν είχε φτάσει στην ευχάριστη θέση να έχει έναν δημοτικό σύμβουλο ώστε να ενημερώνεται και να καταθέτει τις προτάσεις της.

Η Ανοιχτή Πόλη αποτελείται από ανθρώπους με προσωπικότητα από οντότητες και σκεπτόμενους δημότες. Ανθρώπους με έντονη δράση στην πόλη σε φορείς και συλλόγους και πάντα δίπλα στους πολίτες επισήμανε.
Ένας από τους στόχους μας είναι έχουμε μία άριστη συνεργασία με τους συνδυασμούς της Αριστεράς και θα το προσπαθήσουμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Είχα ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης μας με το σκεπαστό της Αττικής Οδού, με τη δασοπροστασία τότε που δεν ήταν οργανωμένη, με τον εξωαραϊστικό σύλλογο κλπ αντίστοιχα και οι περισσότεροι από εμάς δεν υπήρχε δραστηριότητα που να μην έβλεπες τους ανθρώπους αυτούς να απουσιάζουν.

Ο κ. Ιωαννίδης έχει προβάλλει ένα συγκεκριμένο προφί μέσα στο Δήμο. Δεν είναι ο Δήμαρχος τον οποίο πρεσβεύουμε εμείς. Δηλαδή να είναι μόνο για τις δημόσιες σχέσεις και να μην αντιδρά να μην αντιστέκεται να μην παρεμβαίνει.
Δεν κατάφερε να μιμηθεί τον Ν. Παπαδόπουλο και η παράταξή του δεν έμεινε συσπειρωμένη.
Είναι απολύτως ταυτισμένος με την ΝΔ και στηρίζεται από αυτήν. Οι δημότες ξέρουν ότι το κόμμα αυτό  ευθύνεται για το κόψιμο των μισθών τους, των συντάξεών τους, για την πείνα, τις απολύσεις, την ανεργία. Ο πολίτης πια ξέρει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φταίνε γι' αυτά.

Για τον πολιτισμό στην πόλη μας τόνισε ότι θέλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα γι' αυτό και το επισημαίνουμε και στον τίτλο μας. Ενώ υπήρχε μια υποδομή κι ένας κόσμος με πολλούς καλλιτέχνες εδώ δεν αξιοποιείται τίποτα.
Παλιά έστω είχαμε τον κινηματογράφο μας τον Άρη που αποτελούσε και την έξοδό μας τότε του Σαββατοκύριακου. Τώρα ο Δήμος μας δεν έχει απολύτως τίποτα. Μα καλά είναι δυνατόν να μην μπορεί να έχει έναν κινηματογράο ο Δήμος μας; Επισημαίνω ότι στο Β΄Δημοτικό Σχολείο οι δάσκαλοι ήδη προβάλλουν ταινίες αλλά και άλλοι φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: http://www.youtube.com/watch?v=IwZd