Σελίδες

Προκήρυξη Ανοικτού Τουρνουά “Ανθισμένος Ίππος” από τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου προκηρύσσει το ανοικτό τουρνουά με την επονομασία “Ανθισμένος Ίππος” το οποίο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του συλλόγου, Αβέρωφ 4, κάθε Πέμπτη (εκτός Μ. Πέμπτης) το χρονικό διάστημα  10/4-29/5 και θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους δυναμικότητας.

Αγωνιστικό σύστημα – Κανονισμοί
  • Το τουρνουά θα διεξαχθεί με κυκλικό σύστημα πουλ οχτώ ατόμων στον πρώτο όμιλο και ελβετικό σύστημα 7 γύρων στο δεύτερο όμιλο.
  • Στον πρώτο όμιλο δικαίωμα συμμετοχής έχουν σκακιστές με διεθνές έλο μεγαλύτερο από 1900 ενώ στο δεύτερο σκακιστές με διεθνές έλο μικρότερο από 1900. Στην περίπτωση που κάποιος σκακιστής δεν έχει διεθνές έλο τότε για την κατανομή στους ομίλους θα χρησιμοποιηθεί το ελληνικό.
  • Οι αγώνες θα διεξαχθούν με χρόνο σκέψης 90 λεπτά για κάθε παίκτη για τις 40 πρώτες κινήσεις και 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας με επιπλέον προσθήκη χρόνου 30 δευτερολέπτων ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση και διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE για αξιολογούμενες παρτίδες.
  • Παίκτης που δεν έχει προσέλθει στο χώρο των αγώνων 60 λεπτά μετά την προκαθορισμένη έναρξη του γύρου μηδενίζεται.
  • Παίκτης που δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε ένα γύρο χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του διαιτητή θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά.
  • Παίκτης που χάσει δύο φορές άνευ αγώνος αποβάλλεται από το τουρνουά.
  • Κάθε παίκτης δικαιούται μέχρι δύο αναβολές και μόνο εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου και η έγκαιρη ενημέρωση του διαιτητή.
  • Κάθε παίκτης μπορεί να εξαιρεθεί από την κλήρωση του επόμενου γύρου εφόσον ενημερώσει τον διαιτητή πριν την πραγματοποίηση της κλήρωσης. Αν η εξαίρεση αφορά κάποιον από τους πέντε πρώτους γύρους ο σκακιστής θα πάρει ½ πόντο για τον συγκεκριμένο γύρο (ο συγκεκριμένος κανόνας μπορεί να εφαρμοστεί το πολύ δύο φορές).
Και οι δύο όμιλοι θα αξιολογηθούν για ελληνικό και διεθνές έλο.
Εφόσον ο αριθμός των συμμετοχών σε έναν από τους δύο ομίλους δεν είναι αρκετός για τη διεξαγωγή του τουρνουά οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν το αγωνιστικό σύστημα.
Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.
3.  Πρόγραμμα αγώνων
Πέμπτη, 10 Απριλίου 17.00-18.15 Επιβεβαίωση συμμετοχών
Πέμπτη, 10 Απριλίου 18.30 1ος γύρος
Πέμπτη, 24 Απριλίου 18.30 2ος γύρος
Πέμπτη, 1 Μαΐου 18.30 3ος γύρος
Πέμπτη, 8 Μαΐου 18.30 4ος γύρος
Πέμπτη, 15 Μαΐου 18.30 5ος γύρος
Πέμπτη, 22 Μαΐου 18.30 6ος γύρος
Πέμπτη, 29 Μαΐου 18.30 7ος γύρος
Πέμπτη, 29 Μαΐου 21.30 Απονομές
4.  Διευθυντής αγώνων – Διαιτητής
Οι διαιτητές των αγώνων θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική ανακοίνωση ενώ διευθυντής αγώνων ορίζεται ο Σπύρος Σαγιάς.
5.  Κριτήρια ισοβαθμίας
  • Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
  •  Sonneborn Berger (πουλ) – Buchholz cut 1 (ελβετικό)
  • Αριθμός νικών
6.  Παράβολα – Έπαθλα
Παράβολο συμμετοχής για τον α’ όμιλο 20 ευρώ (15 ευρώ για τους αθλητές και τα μέλη του Σ.Ο. Χαλανδρίου).
Παράβολο συμμετοχής για τον β’ όμιλο 15 ευρώ (10 ευρώ για τους ανήλικους αθλητές του Σ.Ο. Χαλανδρίου).
Οικογενειακό παράβολο: Για τους αθλητές του ΣΟ Χαλανδρίου το δεύτερο, τρίτο κ.ο.κ μέλος της ίδια οικογένειας συμμετέχει με παράβολο 5 ευρώ.
Έπαθλα Α’ ομίλου: 1ος 100 ευρώ, 2ος-3ος δωρεάν συμμετοχή σε επόμενο τουρνουά του ΣΟ Χαλανδρίου.
Έπαθλα Β’ ομίλου: 1ος 60 ευρώ, 2ος 30 ευρώ, 3ος και 1ος χωρίς διεθνές έλο δωρεάν συμμετοχή σε επόμενο τουρνουά του ΣΟ Χαλανδρίου.
Μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές του β’ ομίλου και στον πρώτο έφηβο (έως 18).
7.  Δηλώσεις συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του πρώτου γύρου στο e-mail halandri@halandrichess.gr, και στο τηλέφωνο 2106846693 (Σ.Ο. Χαλανδρίου) από όπου μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες.
Ανώτατο όριο συμμετοχών 8 άτομα για το Α’ γκρουπ,  40 άτομα για το Β’ γκρουπ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
8.  Κάλυψη των αγώνων
Οι αγώνες (αποτελέσματα, κληρώσεις, φωτογραφίες, λοιπά στοιχεία) θα καλυφθούν μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του σωματείου www.halandrichess.gr και από τη σελίδα του στο facebook www.facebook.com/halandrichess.