Σελίδες

Διεθνές συνέδριο για την προστασία της στέγης από την ΕΚΠΟΙΖΩ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Υπερχρέωση: Ρύθμιση των Χρεών και Προστασία της Στέγης - Η Ευρωπαϊκή Πρόκληση”

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης – Η ευρωπαϊκή πρόκληση» διοργανώνεται στις 15 Μαρτίου από την Ένωση Καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ, σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καταναλωτή, αλλά και προκειμένου να υπογραμμιστεί η ανάγκη ρύθμισης των χρεών και η προστασία της στέγης των υπερχρεωμένων ατόμων. Όπως τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ «η ανάγκη αυτή, στην παρούσα οικονομική κρίση, αποτελεί πλέον πανευρωπαϊκή και όχι μόνο εθνική πρόκληση, απαιτώντας λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό, δικαστικό, πολιτικό χώρο, την κοινωνία των πολιτών, θα περιγράψουν την κατάσταση σε ελλαδικό-ευρωπαϊκό επίπεδο και θα προτείνουν λύσεις.

Παράλληλα κεντρικοί ομιλητές στην πρώτη και δεύτερη συνεδρία θα είναι αντίστοιχα ο Αμερικανός καθηγητής Τζέισον Κίλμπορν και ο Ισπανός καθηγητής πανεπιστημίου και ακτιβιστής Έρνεστ Μάρκο, ο οποίος είναι ένας από τους συνιδρυτές της «Πλατφόρμας για τους Πληγέντες από Υποθήκες» (PAH).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου από 8.30 – 17.30 στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, Αθήνα.