Σελίδες

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων !


Καταγγελία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Με έκπληξη και απογοήτευση ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πληροφορήθηκε τη συμμετοχή του κατ’ εξοχήν ελεγκτικού θεσμού της πολιτείας, του Γεν. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή στο συνέδριο που διοργανώνει στις 14 και 15 Φεβρουαρίου του 2014 ο Σύνδεσμος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων. Τα συναισθήματα έκπληξης και απογοήτευσης τροφοδοτούνται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο  κ. Ρακιντζής γνωρίζει, από δεκάδες καταγγελίες της Ομοσπονδίας, πως πολλά ιδιωτικά σχολεία-μέλη του Συνδέσμου παραβιάζουν κατά κόρον τη νομοθεσία και ταυτόχρονα επιβουλεύονται το δημόσιο συμφέρον.
Χαρακτηριστική περίπτωση διαφθοράς, την οποία ο κ. Ρακιντζής είχε εξετάσει, είναι η υπόθεση των πλαστών τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας.
Το κλίμα αγανάκτησης για τη συμμετοχή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο Συνέδριο του ΣΙΕΙΕ, οδήγησε στη σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ να αποστείλει ο Πρόεδρος της επιστολή προς τον κ. Ρακιντζή, με την οποία θα εκφράζεται η θέση του κλάδου μας για την θεσμικά και ηθικά αναιτιολόγητη συμμετοχή. Όταν, άλλωστε, ακόμη και οι θεσμοί συνδράμουν αυτούς που τα τελευταία χρόνια δίνουν μάχη για την αλλοίωση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, τότε δίδεται το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ισονομίας και ισοπολιτείας, καθώς οι ισχυροί έχουν εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψη της πολιτείας.