Σελίδες

Διάκριση για την ταινία μικρού μήκους «Τα χέρια και τα κύματα» του ΕΠΑΛ Οινουσσών

Η δεκάλεπτη ταινία του Επαγγελματικού Λυκείου Οινουσσών: «Τα χέρια και τα κύματα», τιμήθηκε με Γ΄ βραβείο, σε πανελλαδικό επίπεδο, στο νεανικό διαγωνιστικό τμήμα «Camera zizanio» του Φεστιβάλ Ολυμπίας, στην ηλικιακή κατηγορία των 17 έως 20 ετών.


Η ταινία αυτή υπήρξε καρπός της ενασχόλησης με το θέμα: «Η σιωπή των αγαλμάτων ιστορεί…», στο πλαίσιο του πρώτου πειραματικού φεστιβάλ Βορείου Αιγαίου «Cineμάθεια», όπου τιμήθηκε, επίσης, με τα εξής βραβεία: Γ΄ βραβείο καλύτερης ταινίας, βραβείο σκηνοθεσίας, βραβεία Α΄ ρόλου, αγοριού και κοριτσιού. Η πολυμελής μαθητική ομάδα συντονίσθηκε και καθοδηγήθηκε από τους εκπαιδευτικούς: Ε. Βασιλακίδου, Π. Θεοδώρου, Β. Πάλμου, Κ. Σακκά, Ι. Τουτουδάκη, υπό τη γενική εποπτεία του Διευθυντή του σχολείου Γ. Μαρούκα.
 
Για τη μικρή σχολική κοινότητα των Οινουσσών, όσο και την ευρύτερη χιακή, τέτοιου είδους βραβεύσεις είναι πολύ σημαντικές, γιατί καταξιώνουν το μαθητικό πολιτισμό, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί αναγκαιότητα, αλλά και γιατί αποδεικνύουν ότι η μαθητική δημιουργία, με την καθηγητική εμψυχωτική υποστήριξη, μπορεί να ανθεί, ακόμη κι αν περνά από μικρές ή μεγαλύτερες συμπληγάδες δυσκολιών κάθε λογής.

Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν δύο ακόμη ταινίες που προήλθαν από το τοπικό (τότε) φεστιβάλ «Cineμάθεια», οι «Άγγελοι» του Γενικού Λυκείου Βροντάδου και το «Ντριιιν…» του 2ου Γενικού Λυκείου Χίου τιμήθηκαν με Α΄ Βραβείο στο πλαίσιο του ίδιου Φεστιβάλ, τα έτη 2005 και 2008, αντίστοιχα.