Σελίδες

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 15/10, ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΕΛΕ έχει προκηρύξει για την Τρίτη 15/10, 24ωρη πανελλαδική απεργία και πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους κομμάτων και τον  Πρόεδρο της Βουλής. Από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε μετά από γενικές συνελεύσεις σε πολλά ιδιωτικά σχολεία (ενώ αναμένονται κι άλλες ΓΣ μέχρι τη Δευτέρα), διαφαίνεται ότι η απεργία αυτή θα είναι η μεγαλύτερη του κλάδου τα τελευταία χρόνια, καθώς ήδη μεγάλα σχολεία, όπως το Κολλέγιο Αθηνών, το Αμερικανικό Kολλέγιο Αγ.Παρασκευής, η Ελληνογαλλική σχολή Αγ. Παρασκευής και πολλά άλλα θα κλείσουν.


Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι η άμεση απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις τους και μεταφέρει την εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Εργασίας θέτοντας τις βάσεις για τη μετατροπή του ιδιωτικού σχολείου σε μπακάλικο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.



               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                      

          ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ