Σελίδες

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν

Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου -
Για την πρώτη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής β βάθμιας εκπαίδευσης 

Η σύνθεση της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου επιτέλους άλλαξε. Έχει καινούργιο πρόεδρο και πολλά από τα μέλη της, τα οποία διαρκώς απουσίαζαν, αντικαταστάθηκαν. Το γεγονός αυτό μας δικαιώνει εν μέρει και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσει η επιτροπή όσο το δυνατό καλύτερα προς όφελος των μαθητών της πόλης μας, ό,τι κάναμε δηλαδή και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής έγινε φέτος στην αρχή της σχολικής χρονιάς, (πέρσι έγινε τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων), πράγμα που το θεωρούμε θετικό και ελπίζουμε να συνέρχεται η επιτροπή κάθε μήνα όπως ορίζει ο νόμος. Όμως από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση παρουσιάστηκαν προβλήματα που πρέπει να λυθούν:

1. Από τα 15 μέλη της επιτροπής μόνο 9 ήταν παρόντα κατά την ψήφιση του οικονομικού απολογισμού του 2012.
2. Για μια ακόμη φορά δεν υπήρξαν εισηγήσεις ούτε κρατήθηκαν πρακτικά στα θέματα που συζητήθηκαν.
3. Επανήλθαμε στον ένα δημοτικό υπάλληλο υπεύθυνο και για τις δύο σχολικές επιτροπές κι αυτό γιατί έληξαν οι συμβάσεις των άλλων δύο υπαλλήλων που τον πλαισίωναν.
4. Ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2012 από την νέα σύνθεση της επιτροπής, η οποία στην πλειοψηφία της δεν τον γνώριζε (νέα μέλη και νέος προεδρος), με ψήφους 5 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά.

Εμείς τον καταψηφίσαμε διότι δεν ήταν δυνατόν να παραβλέψουμε τα εξής αυτονόητα:

α) σύμφωνα με τον νόμο ο απολογισμός του 2012 έπρεπε να είχε ψηφιστεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου την επιτροπή και μέχρι το τέλος Μαρτίου από το δημοτικό συμβούλιο. ( ΦΕΚ 318 -25/2/2011, τεύχος β).
β) μας δόθηκαν δύο διαφορετικές «συνοπτικές καταστάσεις» με διαφορετικά νούμερα για τον ίδιο απολογισμό μεσα σε ένα εικοσιτετράωρο, πράγμα που καταρρακώνει την αξιοπιστία των συντακτών του απολογισμού.
γ) ποτέ δεν δόθηκε απάντηση στο ερώτημά μας: ποιοι ήταν οι «τρίτοι» που έλαβαν αμοιβές 120.000 ευρώ, το 30% περίπου δηλαδή του ποσού που διαχειρίστηκε η επιτροπή το 2012 και το οποίο έπρεπε να μοιραστεί στα σχολεία για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες;

Οι αντιπρόσωποι της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου
Παναγής Τζούρας (τακτικό μέλος )
Νίκος Κομπότης (αναπληρωματικό μέλος)