Σελίδες

«Νύχτες Ασφαλούς Οδήγησης» στο Χαλάνδρι

myxalandri.gr
 
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου οι συνεργάτες και  οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής  Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»(http://www.ioas.gr/) επέλεξαν το Χαλάνδρι, μιας και είναι ένας από τους  πιο πολυσύχναστους προορισμούς διασκέδασης των Βορείων Προαστίων,  για να εφαρμόσουν την ενέργεια «Νύχτες Ασφαλούς Οδήγησης».
Το πρόγραμμα έχει σκοπό να ενημερώσει και να συνετίσει τους οδηγούς.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος ήταν να ενημερωθεί κάθε οδηγός  που βγαίνει για διασκέδαση για τους κινδύνους της κατανάλωσης αλκοόλ σε συνδυασμό με την οδήγηση.
Όσοι συμμετείχαν στην ενέργεια αυτή  στο τέλος της εξόδου τους έκαναν ένα αλκοτέστ το όποιο τους έδειχνε σε τι επίπεδα βρίσκονται και αν είναι σε θέση να οδηγήσουν.



Αξίζει να πούμε πως στη δράση αυτή παρευρέθηκε και η κ. Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά (Πρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου)που μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα  του γιου της, Πάνου Μυλωνά, στις 22 Μαρτίου 2004, προσπαθεί μέσα από τις ενέργειες και τις δράσεις  που διοργανώνει  με το Ινστιτούτο να ενημερώνει συνεχώς τους νέους για τους κινδύνους στους δρόμους.

Μαζί στον ίδιο αγώνα και η κ. Νίκη Μανωλιτσάκη η όποια έχασε το γιο της παραμονές Χριστουγέννων του 2004  σε τροχαίο δυστύχημα στο «δαχτυλίδι» της  λεωφόρου Κηφισίας και  μαζί του χάθηκε κι η συνάδελφος του Άντζελα εξαιτίας διερχόμενου πιωμένου οδηγού.
Η κ. Μανωλιτσάκη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς και εκείνη προσφέρει τις υπηρεσίες της για να μη χαθούν κι άλλα παιδιά όπως χάθηκε το δικό της και αξίζει να αναφερθούμε στο ότι μόνο για τη συγκεκριμένη ενέργεια  βγάζει  τα μαύρα για να φορέσει το άσπρο μπλουζάκι του Ι.Ο.ΑΣ. και να υποστηρίξει την όλη δράση.

rsz 2012-10-19 002202 Όλες αυτές οι δράσεις και ενημερώσεις είναι αναγκαίες και όσο τα ατυχήματα δεν μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται πρέπει να προσέχουμε και μην «παίζουμε» με τη ζωή μας, αλλά ούτε και με τις ζωές των άλλων.
Πηγή: myxalandri.gr