Σελίδες

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης εκπαιδευτικών «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 
ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέρσι, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες πολλών μαθητών του Χαλανδρίου να καλύψουν τα μαθησιακά κενά τους ώστε να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολειό τους, μαζευτήκαμε αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και ιδρύσαμε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά».

Σκοπός της πρωτοβουλίας μας ήταν να κάνουμε δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που την είχαν ανάγκη. Η ενισχυτική διδασκαλία απευθύνεται σε μαθητές με χαμηλή σχολική επίδοση, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο σχολείο λόγω μαθησιακών, κοινωνικών ή οικονομικών αδυναμιών.

Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το σχολειό ή το φροντιστήριο αλλά να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες στη μελέτη τους για να μπορούν μόνοι τους, χωρίς άλλη βοήθεια να παρακολουθούν χωρίς δυσκολία τη σχολική ύλη. Όπως αναφέραμε η πρωτοβουλία μας είναι ανιδιοτελής και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου χωρίς καμία εξαίρεση.

Την προηγούμενη χρονιά 70 περίπου μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου παρακολούθησαν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο σχολικό συγκρότημα της Μαρμαριώτισσας στο Κάτω Χαλάνδρι και στο 6ο Γυμνάσιο στο Συνοικισμό.

Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από το ξεκίνημά μας.  Οι μαθητές κατάφεραν να βελτιωθούν και οι γονείς τους βοήθησαν πάρα πολύ στην επίλυση προβλημάτων επιτήρησης και ασφάλειας. Αυτό ήταν η μοναδική μας αμοιβή και ο λόγος που αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το εγχείρημα και αυτή τη σχολική χρονιά. Κι αυτό επειδή μάλλον ούτε και φέτος το Υπουργείο Παιδείας θα εκπληρώσει τη συνταγματική της υποχρέωση απέναντι σ΄ αυτούς τους μαθητές και τις οικογένειές τους, προσφέροντας δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία.


Όλοι πια ξέρουμε πως το κράτος με νέους νόμους μετατρέπει το Λύκειο σε τρίχρονο εξεταστικό κέντρο. Υποβαθμίζει διαρκώς τη δημόσια παιδεία και τους λειτουργούς της. Εντείνει διαρκώς τις ανισότητες στη εκπαίδευση σε βάρος των φτωχών οικογενειών. 

Δεν συμφωνούμε με αυτήν την πολιτική ούτε θέλουμε να την κρύψουμε με την εθελοντική εργασία μας, αλλά δεν μπορουμε και να αφήσουμε να χαθεί μια ολόκληρη γενιά μαθητών. Γι΄αυτό

Καλούμε
· Όσους δασκάλους και καθηγητές συμμερίζονται αυτές τις απόψεις να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας
· Τη Δημοτική Αρχή, την Ένωση Γονέων και τους Δ/ντές των σχολείων να συνδράμουν την πρωτοβουλία μας και να βοηθήσουν στην υλοποίηση και αυτή τη χρονιά, αν χρειαστεί, της αλληλέγγυας ενισχυτικής διδασκαλίας, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς βοήθεια σ’ αυτούς τους δύσκολους για όλους μας καιρούς.

 2/10/2013


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
            Mail: nikompotis@sch.gr