Σελίδες

Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Χαλάνδρι

Η τραγική δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη Ρουπακιά την προηγούμενη βδομάδα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.  Στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων το «πρόσωπο του τέρατος» έχει κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα φορώντας κοινοβουλευτικό μανδύα. Η φασιστική συμμορία της χρυσής αυγής με την ανοχή της αστυνομίας, των ΜΜΕ αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης είναι κομμάτι των πιο μελανών σελίδων της ιστορίας αυτού του τόπου. Ως άξιοι συνεχιστές των δοσίλογων προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη κοινωνία απο τα πραγματικά της προβλήματα γι’ αυτό κυνηγούν τους μετάναστες, γι’ αυτό δολοφονούν όσους αντιστέκονται. Η ρητορική τους είναι γεμάτη μίσος για τους «αδύναμους» γιατί κάνουν πλάτες στους «ισχυρούς».
Δυστυχώς και στη γειτονιά μας τον τελευταίο χρόνο τα κρούσματα ακροδεξιάς βίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Τελευταίο παράδειγμα ο βανδαλισμός του ιατρείου του στελέχους και πρώην δημοτικού συμβούλου της αντίΣΤΑΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου Γιώργου Λιερού, την ίδια νύχτα μάλιστα της δολοφονίας. Είχαν προηγηθεί τα χτυπήματα στο χώρο διαλόγου Αβέρωφ 7Α, οι επιθέσεις στη κατάληψη του κτήματος Πραπόπουλου, η επίθεση στο περίπτερο του Συριζα στην πλατεία Χαλανδρίου αλλά και οι επιθέσεις στα σχολεία της περιοχής μας.

Ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν ο πρώτος που δολοφονήθηκε και αν η κοινωνία δεν κινητοποιηθεί δεν θα είναι ούτε ο τελευταίος. Αυτό που χρωστάμε στη μνήμη του, είναι να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην παρακρατική αυτή συμμορία και να την κλείσουμε μια για πάντα στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τα σωματεία ,τους μαθητές αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη του Χαλανδρίου να δώσει το παρών στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/9 στις 11 π.μ στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου και να δηλώσουμε ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Μέχρι τώρα συνυπογράφουν:
"Αντίσταση με τους Πολίτες Χαλανδρίου"
"Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών Α-Γ ΕΛΜΕ"
"Εκπαιδευτική Συσπείρωση Συλλόγου Περικλής"
"Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Β.Α."
"ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Ν. Ψυχικού)"