Σελίδες

Κατακεραύνωση των Ειδικών Σχολείων

  • Σήμερα 17-07-2013 σε ευρεία σύσκεψη που συμμετείχε η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, καθηγητές, γονείς και μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Κορωπίου, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα εξής:

  • Το πολυνομοσχέδιο και τα μέτρα αιφνίδιου θανάτου που αφορούν τη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση πλήττουν δραματικά την ειδική τεχνική εκπαίδευση και το σχολείο μας.

  • Τα ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής καλύπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και τον Α’ κύκλο σπουδών κάθε ειδικότητας. Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κορωπίου καταργείται η μία από τις 3 ειδικότητες (Αισθητικής) που λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στέλνουμε στα σπίτια τα 40 από τα 120 παιδιά, δηλαδή το 1/3 του σχολείου, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει ούτε το Γυμνάσιο, δηλαδή ούτε την υποχρεωτική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να κόβεται η δυνατότητα για περαιτέρω μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση. Από αυτά τα παιδιά ουσιαστικά στερείται κάθε δυνατότητα εκπαίδευσης

  • Οι μαθητές των ειδικών σχολείων λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, όπως αυτές προκύπτουν με επίσημες κρατικές γνωματεύσεις, δεν μπορούν να ενταχθούν σε γενικό σχολείο, άρα αν κλείσει το σχολείο ή ο τομέας τους, τους καταδικάζουμε να μείνουν εκτός εκπαίδευσης.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε :

  • να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που απολύει εκπαιδευτικούς και στερεί το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης από τους μαθητές.

  • όχι κατάργηση, αλλά αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής στην εκπαίδευση.

  • Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τοπική κοινωνία και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας, να αγωνιστούν μαζί μας για την υπεράσπιση του δικαιώματος της εργασίας και της Δημόσιας Δωρεάν εκπαίδευσης.





- Ο σύλλογος εκπαιδευτικών του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Κορωπίου

-  Ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων

-  Η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής