Σελίδες

Πρόεδρος της Eurobank ο βασικός μέτοχος της "Κατσέλης" που κλείνει!

Από την drasivrilissia.gr 

«Αλλαγή προσώπων στην πυραμίδα της Eurobank αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στη Γενική Συνέλευση της τράπεζας». Πρόεδρος της Eurobank αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Δαυίδ, βασικός μέτοχος και πρόεδρος της Coca-Cola, ο οποίος ήταν ήδη στο ΔΣ της τράπεζας.

Όμως ο κ. Δαβίδ είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας "Κατσέλης" που μόλις ανακοινώθηκε ότι θα αναστείλει τη λειτουργία της, "λόγω έλλειψης ρευστότητας που προκλήθηκε από την καθυστέρηση των τραπεζών να την χρηματοδοτήσουν", όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Έτσι, την ώρα που υποτίθεται ότι αναζητούνται οι επενδύσεις που θα αναστρέψουν την πορεία της ανεργίας, άλλοι 500 εργαζόμενοι περνούν τώρα στην ανεργία, μετά την απόφαση της αρτοβιομηχανίας.

Η εταιρία υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την αίτηση για κήρυξη πτώχευσης την προηγούμενη Παρασκευή. Το ακριβές κείμενο με το οποίο η εταιρία ανακοίνωσε την απόφασή της είναι το εξής: "H εταιρεία ΝUTRIART ΑΒΕΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις εποπτικές αρχές για τα παρακάτω: H εταιρεία κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της τα τελευταία χρόνια. Η επιδείνωση της κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της".

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει τις εγκαταστάσεις του αλευρόμυλλου Αλλατίνη, πρόταση την οποία εξέταζε, σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες, μαζί με άλλες προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν στο μέτρο του δυνατού την επιβίωση και προοπτική της στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργο Αρβανίτη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε. Ειδικότερα, οι 480 εργαζόμενοι ζητούν να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να μην γίνει καμία αλλαγή στα εργασιακά. «Όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψουν και δεν θέλουν να κλείσει το εργοστάσιο», τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Τα σχόλια δικά σας!