Σελίδες

Μήνυση σε Σύλλογο Γονέων για μαθητικό πάρτυ σε σχολείο

gymnasio-lykovrisis-3Μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας υποβλήθηκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, από την Αστυνομία, για το πάρτι που διοργάνωσαν οι μαθητές στις 23 Μαρτίου.

Οι γονείς δηλώνουν έκπληκτοι με το περιστατικό υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε ο πρώτος Σύλλογος που λαμβάνει μήνυση για την κοινωνική του προσφορά».

Ειδικότερα:

«Το Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η μαθητική εκδήλωση του Γυμνασίου στο πολυχώρο της Λυκόβρυσης  που είχε ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση των μαθητών της  Γ’  τάξης, για την πραγματοποίηση της τριήμερης  εκδρομή τους στην Σπάρτη. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των παιδιών  που σκοπό είχε να ενισχύσει οικονομικά τόσο τη δική τους συμμετοχή στην εκδρομή, όσο και την ενίσχυση μαθητών που ενώ θέλουν να συμμετέχουν στην αποχαιρετιστήρια εκδρομή του Γυμνασίου, δυστυχώς τα οικονομικά της οικογένειάς δεν τους το επιτρέπουν.

Αυτός ήταν ο λόγος που δέχτηκαν να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης εκτός από τους μαθητές, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, η Διεύθυνση του Γυμνασίου καθώς και εθελοντές γονείς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 μ.μ. και θα έληγε στις 12:00 μ.μ. Στο προαύλιο του πολυχώρου από νωρίς βρισκόταν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων μαζί με τους εθελοντές γονείς, οι οποίοι θα παραβρίσκονταν στο χώρο μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης.  

Η βραδιά κυλούσε ομαλά. Τα παιδιά διασκέδαζαν μέσα στην αίθουσα όπου είχαν μουσική, αναψυκτικά και σνακ. Οι γονείς βρίσκονταν άλλοι στην είσοδο της αίθουσας, άλλοι κατά διαστήματα μέσα στην αίθουσα και οι υπόλοιποι στο προαύλιο χώρο για να παρέχουν  βοήθεια όπου χρειαζόταν  και έλεγχο στα παιδιά.

Στις 11:30 ήρθε η αστυνομία ύστερα από καταγγελία. Μας ζήτησαν το  χαρτί αδείας  για την πραγματοποίηση της εκδήλωση, το οποίο τους επιδόθηκε. 

Ένας από τους δυο αστυνομικούς μπήκε στην αίθουσα όπου γινόταν η εκδήλωση. Αφού έκανε έναν πρώτο έλεγχο στο αυτοσχέδιο μπαρ που είχαν φτιάξει τα παιδιά  ρωτώντας τα τι ποτά προσφέρουν (διαπίστωσαν βεβαίως ότι είχαν μόνο αναψυκτικά και νερό), έκανε και μια έρευνα σε όλο το χώρο κάνοντας μικρές στάσεις  σε κάποιες παρέες παιδιών με τις οποίες συνομίλησε. 

Αφού μετά την έρευνα  δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα, αναφέρθηκε στο  σύλλογο λέγοντας ότι, του επιβάλλεται μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη αν ενοχλήσαμε  κάποιο γείτονα, αλλά αναρωτιόμαστε:

α) Αφού η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε χώρο που παραχωρείται  συνέχεια σε Συλλόγους για πολιτισμικές δραστηριότητες, τόσο πολύ ενοχλητικός ήταν ο θόρυβος από  μη επαγγελματικά μηχανήματα ώστε να προξενήσουν την  ανησυχία των γειτόνων, οι οποίοι μην ξεχνάμε ότι λόγο τριήμερου της 25ης Μαρτίου τα περισσότερα σπίτια ήταν κλειστά ή μήπως ενοχλήθηκαν τα εργοστάσια μαρμάρων που βρίσκονται εκεί;

β) Γιατί, αντί να επαινέσουμε τα παιδιά για την προσπάθεια τους αυτή  να πρέπει να τους πούμε ότι  ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων  του Γυμνασίου Λυκόβρυσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας και μάλιστα Σαββατόβραδο 11:30 μ.μ. και χωρίς να υπάρξει μια σύσταση, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.  Αλλά δεν μας πειράζει αυτό διότι ήμαστε ο πρώτος Σύλλογος που λαμβάνει μήνυση για την κοινωνική του προσφορά. 

Κλείνοντας  ο σύλλογος και η διεύθυνση του σχολείου θα  ήθελαν να ευχαριστήσουν τα παιδιά που με την αυτοοργάνωσή τους  πραγματοποίησαν ένα επιτυχημένο πάρτι, καθώς και τους  εθελοντές  γονείς που όλο το βράδυ βρίσκονταν δίπλα στη προσπάθεια των παιδιών.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που καταγγέλλεται η προσπάθεια παιδιών να δείξουν αλληλεγγύη σε συμμαθητές τους».