Σελίδες

"Σκοτώνουν" και την κερδοφόρο Βιομηχανία Ζάχαρης

Η ΕΒΖ, ο διαγωνισμός και η μετοχήΜετά το ευτελέστατο ξεπούλημα της συνεταιριστικής και κερδοφόρου Δωδώνης σε εντελώς αφερέγγυους "επενδυτές", ξεπουλάνε τώρα άλλη μια υπερ-κερδοφόρο διατροφική βιομηχανία δημοσίου συμφέροντος και κρίσιμη για την αγροτική ανάπτυξη, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. 
Μύθος τα περί δημόσιων εταιρειών που προκαλούν ζημίες.
Ο σκοπός των αποκρατικοποιήσεων είναι μόνο το ξεπούλημα και η καταστροφή τους.
 
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
 
Συγκεκριμένα θα αναδειχθεί η πλειοδότρια εταιρεία μέσα από τις οικονομικές προσφορές των 9 επιχειρηματικών ομίλων που έχουν εκδηλώσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον.
 Οι 9 υποψήφιοι επενδυτές που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής: η εισηγμένη Επίλεκτος, η ιταλική Sfir, η γερμανική Sudzucker, η πολωνική Polski Cukier, η γαλλική Crystal Union, η βουλγαρική Litec Commerce, η σερβική Sunoko, μία εταιρεία συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη - ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μία ελβετική εμπορική εταιρεία.

Ο όμιλος αποτιμάται σε 45,2 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στο ενενάμηνο ανήλθαν σε 97,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 7,46 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα από τα 3,17 εκατ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2012. Τα λειτουργικά κέρδη απογειώθηκαν στα 14,23 εκατ. ευρώ από τα 9,6 εκατ. πέρυσι.
Τα στοιχεία από το fpress.