Σελίδες

Μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου


Η Μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου από το νέο σχολικό έτος  στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εισηγούμαστε τη μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου από το σχολικό συγκρότημα του 12ου Δημοτικού σχολείου στις εγκαταστάσεις του 13ου Δημοτικού σχολείου. Οι λόγοι που επικαλούμαστε για αυτό, είναι οι εξής:

1. Παρατηρείται σταδιακή  αποδυνάμωση του 13ου Δημοτικού- λόγω του ό, τι δεν   τροφοδοτείται επαρκώς η πρώτη τάξη του - ενώ παράλληλα γίνεται υπερκορεσμός του 12ου Δημοτικού σχολείου. 

2. Η οικιστική ανάπτυξη του δημοτικού διαμερίσματος  της Τούφας καθώς και η έκταση που καταλαμβάνει δεν επιτρέπει συγχώνευση και στην ουσία κατάργηση σχολείου.

3. Πρέπει πάσει θυσία να διαφυλαχθεί το δικαίωμα των μικρών μαθητών να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους, κατάκτηση η οποία από πλευράς κτηριακής υποδομής, έχει ήδη διασφαλισθεί στην πόλη μας.

4. Η μέχρι τώρα λειτουργία του 13ου Νηπιαγωγείου στις εγκαταστάσεις του 12ου Δημοτικού, πέραν των όσων επιπτώσεων επιφέρει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αναφέρονται πιο πάνω, μετακυλύουν το αντίστοιχο πρόβλημα και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διότι οι Μαθητές του υπερκορεσμένου 12ου Δημοτικού, εγγράφονται στο γειτονικό 4ο  και όχι στο 2ο Γυμνάσιο, το οποίο κανονικά θα απορροφούσε τους μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου.

Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους, χωροταξικούς και κατ’ επέκταση και παιδαγωγικούς, παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου στο χώρο του Δημοτικού σχολείου που ανήκει και για το οποίο ιδρύθηκε.
                                                         
Η θετική σας απόφαση θα ενδυναμώσει το αίτημα που θα υποβάλει η Υπηρεσία μας προς την καθ’ ύλην  αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία καλείται με εγκύκλιο του Υπουργείου, να εισηγηθεί προς τα Δημοτικά Συμβούλια σχετικές μεταβολές, που αφορούν σε συγχωνεύσεις- καταργήσεις και ιδρύσεις νέων σχολείων. 

Μετά τη γνωμοδότηση αυτή, η οποία θα πρέπει να έχει ληφθεί ως τις 24 Φεβρουαρίου, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα αποστείλουν την εισήγησή τους προς το Υπουργείο  μέχρι τις 2 Μαρτίου τρέχοντος έτους. Θεωρούμε πολύ σοβαρή εξέλιξη την εξαγγελία δευτέρου γύρου διαβουλεύσεων, που σχετίζονται  με δήθεν εξορθολογισμό στην Εκπαίδευση και αφορούν στην ουσία καταργήσεις σχολείων, εξέλιξη στην οποία αντιτιθέμεθα.